Ponta: Ancheta Corpului de Control privind retrocedările la Sibiu nu are legătură cu campania electorală

| 05 noi, 2014

Ancheta Corpului de Control al Guvernului legată de felul în care au fost retrocedate anumite imobile din mai multe oraşe, inclusiv Sibiu, nu are legătură cu campania electorală, a declarat miercuri premierul Victor Ponta.

'E vorba de o lucrare mai veche legată de aplicarea legii 247 privind retrocedările de către autorităţi locale şi sunt multe autorităţi locale, dacă nu mă înşel una este chiar Bistriţa, unde este primar PSD. Deci nu e vorba aici de controlat adversari politici, e vorba de acolo unde am avut sesizări. Deci n-are legătură cu campania electorală. A apărut o ştire de la un corespondent de la Sibiu al unei televiziuni căreia îi plac breaking news-urile', a susţinut prim ministrul într-o emisiune la Digi 24.

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, despre ancheta Corpului de Control al premierului la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) cu privire la acordarea unor despăgubiri pentru imobile din mai multe unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu, că la Primăria Sibiu nu există nereguli.

'Chiar în perioada de campanie electorală, interesant. Nu este nicio problemă. La Primăria Sibiu s-au făcut nenumărate verificări, se vor face în continuare. Stau foarte liniştit. Ştiu ce este acolo şi nu o să găsească nicio neregulă, dar îmi dă de gândit că dl. Ponta, candidatul Ponta, îl trimite pe prim-ministrul Ponta să trimită Corpul de Control la primăria contracandidatului să facă verificări cu zece zile înainte de turul doi al alegerilor. Totuşi, parcă lucrurile nu sunt în regulă. (...) Oricând, simplu, oricine poate să controleze orice. Nu există nereguli la Primăria Sibiu, simplu de tot', a declarat Iohannis, într-o conferinţă de presă.

Corpul de Control al premierului desfăşoară o anchetă la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), pe baza unor informaţii transmise de această instituţie cu privire la acordarea unor despăgubiri ca măsuri reparatorii, în favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe raza mai multor unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului remis miercuri, verificarea a început în data de 3 noiembrie, iar 'obiectivul controlului se referă la verificarea respectării prevederilor legale şi a modului de îndeplinire a atribuţiilor de către ANRP în procesul de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 10/ 2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie - 22 decembrie 1989, republicată, cu modificările şi completările ulterioare'.

Perioada supusă controlului este cuprinsă între 1 ianuarie 2010 şi 31 decembrie 2010.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 noi, 2014
miha
INFORMATII
AI NEVOIE SI VREI SA ITI SCHIMBI SITUATIA FINANCIARA?O SANSA DEOSEBITA PENTRU CEI CARE VOR SA LUCREZE PART-TIME(3ORE PE ZI)? FOLOSIND CALCULATORUL DE ACASA CONECTAT LA INTERNET CASTIGA USOR CEL PUTIN 300$ PE LUNA.SUNA TENTANT? TRIMITE “INFO” LA ADRESA [email protected] SI AFLA DETALII

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ