Alina Bica a demisionat de la şefia DIICOT

| 22 noi, 2014

Alina Bica şi-a depus demisia din funcţia de procuror şef al DIICOT, după ce a fost arestată preventiv sâmbătă, pentru 30 de zile, într-un dosar în care este acuzată de DNA de abuz în serviciu în legătură cu retrocedarea unui teren în Capitală.

Conducerea Parchetului General a confirmat pentru Agerpres că Alina Bica i-a înaintat procurorului general Tiberiu Niţu demisia din funcţia de procuror al DIICOT şi de şef al structurii DIICOT.

Până la numirea unui nou procuror şef al DIICOT, conducerea acestei structuri din Ministerul Public va fi asigurată de Elena Georgiana Hosu, procuror şef adjunct.

De altfel, Tiberiu Niţu a declarat vineri că, dacă Alina Bica nu va demisiona din funcţie, atunci va propune să fie revocată din funcţie, iar conducerea DIICOT va fi asigurată de el şi procurorul şef adjunct.

Alina Bica a fost numită în fruntea DIICOT în mai 2013, ea fiind propusă de premierul Victor Ponta, care îndeplinea atunci şi funcţia de ministrul interimar al Justiţiei, primind şi aviz favorabil din partea CSM.

Anterior, ea a ocupat mai multe funcţii, atât în cadrul mai multor parchete, dar şi la Ministerul Justiţiei.

Din 1996, în calitate de procuror a activat în: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu-Gheorghe (1996-1999); Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov (1999-2002); Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (2002-2003); Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie - Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică (2003-ian.2004); Serviciul Independent de Combatere a Marii Criminalităţi Economico-Financiare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ian. 2004-mart.2004); procuror şef birou în cadrul DIICOT (sept. 2004 - oct. 2006); procuror şef serviciu la DIICOT (oct. 2006- ian. 2009).

De asemenea, Alina Bica a îndeplinit funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei (21 ian. 2009 - 7 mai 2012), pe timpul mandatului ministrului Cătălin Predoiu, iar în perioada mai 2012-mai 2013 a ocupat funcţia de consilier al şefului DIICOT, Codruţ Olaru.

Alina Bica a fost reţinută joi seara de procurorii DIICOT, fiind acuzată de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Acuzaţiile se referă la perioada când Bica a făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, reprezentând Ministerul Justiţiei, unde ocupa funcţia de secretar de stat.

În această calitate, Alina Bica şi ceilalţi membrii ai Comisiei au acceptat să-i plătească omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei, reprezentând despăgubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, deşi, în realitate, acel teren valora mult mai puţin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ