CSM își alege marți noua conducere

| 05 ian, 14:45

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se reunește marți pentru a-și alege noua conducere, pentru funcția de președinte candidând judecătorii Alexandru Șerban și Marius Tudose, iar pentru vicepreședinte, procurorul Bogdan Gabor.

Pe ordinea de zi a ședinței de marți a plenului CSM se mai află prezentarea raportului de activitate al instituției pe anul 2014, în mandatul judecătorului Adrian Bordea, președinte, și al procurorului Gheorghe Muscalu, vicepreședinte.

La ședință este așteptat să participe și președintele Klaus Iohannis, care, potrivit Constituției, prezidează lucrările Consiliului la care participă.

Citește și: Cine va prelua președinția CSM


CSM are în componență 19 membri: nouă judecători și cinci procurori aleși de magistrați în adunările generale ale instanțelor și parchetelor și validați de Senat, doi reprezentanți ai societății civile aleși de Senat și trei membri de drept — ministrul Justiției, președintele ÎCCJ și procurorul general al României. Mandatul membrilor aleși este de șase ani, fără posibilitatea reînvestirii.

Consiliul este condus de un președinte, ajutat de un vicepreședinte, care fac parte din secții diferite, pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit. Președintele și vicepreședintele CSM sunt aleși doar dintre cei 14 membri aleși în adunările generale ale instanțelor și parchetelor.

Candidații pentru șefia CSM trebuie să prezinte un proiect managerial cu privire la viziunea pe care o au în legătură cu gestionarea competențelor Consiliului și rezolvarea aspectelor legate de resursele umane din sistemul judiciar și proiectele aflate în derulare.

În 30 decembrie, pe site-ul CSM au fost publicate candidaturile judecătorilor Alexandru Șerban și Marius Tudose pentru funcția de președinte și a procurorului Bogdan Gabor pentru cea de vicepreședinte.

Ambii candidați la funcția de președinte CSM pledează, în proiectele publicate, pentru acțiuni împotriva oricăror ingerințe în independența justiției.


Tag-uri: csm, Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ