Klaus Iohannis a invitat partidele la discuţii

| 05 ian, 15:09

Klaus Iohannis a invitat partidele politice la consultări, la Palatul Cotroceni. Şeful statului anunţa că va demara discuţii cu partidele încă de la depunerea jurământului, în decembrie, în plenul Parlamentului.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat liderii partidelor politice parlamentare la consultări, săptămâna viitoare.

Potrivit unor surse politice, citate de stiripesurse.ro, discuţiile ar urma să se axeze pe obiectivele strategice pentru perioada următoare.

Citește și:  Liberalii şi-au arătat intenţiile - moţiune de cenzură şi anticipate

Primele consultări ale lui Iohannis cu partidele parlamentare au loc înainte ca preşedintele să meargă la Bruxelles, unde se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Pe 21 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis declara, în discursul din Parlament, că în cel mai scurt timp va chema la consultări partidele politice pentru a decide împreună ce obiective de ţară îşi asumă şi un calendar cu etape şi acţiuni "pentru a trece de la vorbe la fapte".

Iohannis a făcut această precizare după ce a arătat că un capitol esenţial care trebuie reconstruit este "acela al marilor sisteme publice".

"Va trebui să ne uităm în perspectivă cum facem ca ele să funcţioneze, nu doar acum, ci peste una sau două generaţii", a spus el.

Iohannis a declarat că toţi spun că educaţia este o prioritate şi că se vrea reforma sistemului sanitar şi a sistemului de pensii. „Deşi toţi afirmăm că ni le dorim, totuşi de ce nu le avem?", a spus şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ