CSM: Nistor Călin susţine joi interviul pentru funcţia de procuror şef adjunct al DNA

| 22 mai, 2013

Candidatul propus pentru funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Nistor Călin, va susţine joi interviul în faţa membrilor Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Consiliul urmează să transmită vineri avizul în cazul lui Nistor Călin către Ministerul Justiţiei, potrivit programului stabilit de CSM.

Nistor Călin a fost propus pe 26 aprilie de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, pentru funcţia de procuror şef adjunct al DNA.

Potrivit dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

La formularea propunerii a fost avut în vedere faptul că procurorul Călin Nistor a lucrat neîntrerupt în cadrul DNA începând din anul 2006, dobândind o experienţă semnificativă atât în ceea ce priveşte urmărirea penală, cât şi activitatea managerială.

''Având în vedere calitatea actuală, de procuror şef al DNA, Călin Nistor cunoaşte problematica acestei structuri, astfel încât numirea sa în funcţie ar fi de natură să asigure şi continuitatea în activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie'', susţinea în 26 aprilie Ministerul Justiţiei.

Tag-uri: csm, DNA, Nistor Calin DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ