CT Popescu: Referendumul pentru Constitutie, o locomotiva pentru Europarlamentare, decisiv pentru Cotroceni

| 13 ian, 2014

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat pentru Gandul Live ca referendumul pentru Constitutie poate contura castigatorul cursei pentru Cotroceni in persoana lui Crin Antonescu si ca va atrage mai multi alegatori la scrutinul pentru Parlamentul European.

Iata principalele declaratii ale jurnalistului Cristian Tudor Popescu:

 

Traian Basescu, intrebat fiind in conferinta de presa daca se rupe USL, a ranjit si a spus "vedeti-va de treaba ca nu se rupe USL", aratand ca e foarte bine informat. Ce a spus Basescu, asta fac acum Antonescu si Ponta, ca nu se rupe USL.

Despre participarea pe liste separate la europarlamentare dar sub un proiect comun, ne arata ca avem un mesaj de neagresiune. Avem din nou viziuni comune, suntem din nou impreuna. Ambele partide vor merge pe liste separate, dar sub un proiect comun. Anumiti analisti liberali sustin ca vor scoate mai mult asa.

Domnul Mark Grey, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, a anuntat ca nu se va pronunta Comisia in ceea ce priveste simultaneitatea desfasurarii referendumului pentru Constitutie cu alegerile europarlamentare.

Nu e o problema organizarea referendumului in doua zile. Trebuie anuntat si acceptat de Curtea Constitutionala. Pragul ramane la 50% si aceasta e marea problema.

Referendumul pentru Constitutie s-ar putea constitui intr-o locomotiva pentru Europarlamentare, pentru ca la europarlamentare participarea e cea mai scazuta.

Daca referendumul trece, alegerile pentru prezindentiale le va castiga Crin Antonescu. Daca noua constitutie va prevedea ca alegerile se vor castiga cu 50% plus unu din cei prezenti la alegeri, nu cu 50% plus unu dintre toti alegatorii, atunci va castiga Crin Antonescu, fara drept de apel.

Nu mi se pare relevanta ideea trecerii numelui lui Crin Antonescu in protocolului USL. Nu e un protocol intre doua partide, se poate rupe. Nu are atat de mare importanta.

E greu de spus ca cineva din partea dreapta poate emite pretentii, dintre candidatii cunoscuti. In absenta unui miracol, a unui candidat independent care se hotaraste sa candideze, nimeni nu poate sa rupa masinaria USL. Iata cum se incarca aceste alegeri europarlamentare.

Doamna Nuland care a venit in Romania este mult mai importanta la nivel mondial decat domnul Ponta. E adjunctul lui John Kerry, reprezinta guvernul SUA. Daca declar ca nu ma intalnesc cu un adjunct al lui Kerry e o prostie. Basescu a facut-o. Domnul Ponta a ales solutia sa dispara, fara sa spuna unde se duce, fapt foarte grav. Faptul ca opinia publica nu a fost informata cu destinatia lui Ponta este inadmisibil. Dragnea a declarat ca nu stie unde se afla Ponta, ceea ce ne trimite in zone bananiere, chiar cocotiere.

Ponta si-a spus ca nu o pot intampina Nuland, pentru ca am fost pe la Joe Byden, am platit sa apar langa Tony Blair si l-am lasat pe Gyorgy Frunda sa declare ca Romania nu e o tara bananiera. E periculos pentru UDMR. Ponta n-a zis nimic. Era in Italia, cu sotia, intr-o vizita privata.

 

 

Tag-uri: CTP, doamna Nuland
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ