CTP o DESFIINȚEAZĂ pe Simona Halep: Este o fată debusolată și vulnerabilă cum am văzut atâtea...

| 27 mai, 18:43

Cristian Tudor Popescu analizează cea mai dureroasă înfrângere de până acum a Simonei Halep, iar concluzia este că i-a căzut armura fermecată care o apără de aproape doi ani, și a rămas în fața ochilor noștri o fată debusolată și vulnerabilă cum am văzut atâtea...

"De data asta, chiar nu știu ce să zic. Aproape că aș întreba-o pe Simona de ce a mai intrat pe teren cu Lučić-Baroni dacă știa că se află într-o astfel de stare.

Obosită de la vestiar, lipsită încă din primele ghemuri de ambiție și vlagă, cărând după ea ceea ce se cheamă „picioare grele” – unde a fost celebra ei deplasare în teren, printre cele mai bune din circuit până acum?, scrie CTP în gandul.

Și, mai rău decât atât, nr. 3 mondial s-a comportat ca o jucătoare de locul 80-90. Lipsită de orice orizont mental, a lovit mingea mecanic, ca în somn, fără să încerce să înțeleagă ce joacă croata și ce-ar fi avut ea de făcut.

Citeşte şi:  BOMBĂ: Simona Halep a fost ELIMINATĂ în turul 2 la Roland Garros

Mai ales că știa la ce să se aștepte după precedenta înfrângere în fața aceleiași Lučić la US Open. Puternica Mirjana a făcut din nou ce știe foarte bine: cum a avut ocazia, a lovit năprasnic, la linie, la risc, și cu dreapta, și cu reverul. I-au intrat cam toate torpilele.

În astfel de situații, există două soluții: sau te miști extraordinar, scoți multe decisive și obligi adversara să greșească, sau ataci înaintea ei, îți asumi prima riscul încheierii punctului. Simona nu a încercat, cu excepția a 1-2 retururi mai înțepate, nici una, nici alta.

S-a afundat într-o „țăcăneală” care i-a permis lui Lučić-Baroni s-o și ridiculizeze în setul 2 cu contre pied-uri și crosuri scurte relaxate. Despre serviciul 2, unde Mirjana a așteptat-o mereu cu securea ridicată, nici nu mai vorbesc...

Înfrângerea asta poartă în ea mai mult rău decât meciul pierdut și scorul. Pare că dintr-odată, Simonei Halep i-a căzut armura fermecată care o apără de aproape doi ani, și a rămas în fața ochilor noștri o fată debusolată și vulnerabilă cum am văzut atâtea...

Mă îngrozesc la gândul eforturilor pe plan psihic pe care le are de făcut acum pentru a ieși din groapa de încredere. Pe care nu cred că o poate escalada singură.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ