Cu ce înlocuieşti zahărul din alimentaţie dacă vrei să slăbeşti

| 25 feb, 2014

Vrei sa slabesti, dar nu reusesti sa nu mananci dulciuri. Pe langa faptul ca ingrasa, zaharul este si un dusman al sanatatii tale. Exista numeroase produse naturale sau produse de laborator care dau gust dulce mancarurilor sau bauturilor pe care le consumi.

Fiecare are avantajele si dezavantajele lui. Vezi mai jos ce produs ti se potriveste si cu ce inlocuiesti zaharul din alimentatie.

Sirop de agave

Siropul de agave este un indulcitor natural, cu gust neutru si cu mai putine calorii decat zaharul (300 kcal/100 g, fata de 400 kcal/100 g). Acest indulcitor este bogat in fructoza (70%) si are un index glicemic scazut (15-20). Este indicat pentru evitarea varfurilor glicemice ce provoaca nevoia subita de a manca ceva. Se recomanda consumul siropului de agave in ceai, cafea sau in produsele de patiserie (75 g de sirop de agave inlocuiesc 100 g de zahar).

Daca inlocuiesti zaharul din alimentatie cu sirop de agave nu trebuie sa consumi cantitati mari. Desi este o alternativa la zahar, siropul de agave contine destule calorii incat sa fii nevoita sa il consumi cu moderatie.

Mierea

Mierea contine 300 kcal/100 g, mai putin decat zaharul (400 kcal/100 g) si are o putere de indulcire mai mare. Ca sa iti indulcesti ceaiul sau cafeaua, este de preferat mierea. Pe langa faptul ca are mai putine calorii, mierea este bogata in vitamine si minerale ce iti vor furniza energia necesara, daca tii un regim de slabire strict. Pentru produsele de patiserie 100 g de zahar se inlocuiesc cu 65 g de miere. Indicele glicemic al acesteia este mai mic decat cel al zaharului. Inlocuieste si dulceturile
cu zahar de la micul dejun cu miere, pentru a avea energie pe tot parcursul diminetii.

Citiţi articolul integral pe curademiere.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ