Aportul zilnic de zahăr trebuie redus la jumătate, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii

| 07 mar, 2014

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă înjumătăţirea cantităţii de zahăr din dieta zilnică.

Potrivit noilor reguli ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aportul recomandat de zahăr va sta sub 10% din totalul de calorii, cu un target de 5%. Limitele care au fost propuse se vor aplica tuturor zahărurilor adăugate în produsele alimentare, cat şi la zahărul natural prezent în miere, sirop, sucuri sau concentrate de fructe.

Susţinătorii diverselor campanii din Marea Britanie consideră că este o "tragedie" faptul că au trecut 10 ani până s-a luat această decizie. Recomandarea că zahărul ar trebui să reprezinte nu mai mult de 10% din aportul zilnic de calorii a fost aprobată în 2002. Totuşi, experţii susţin că procentul este prea mare, având în vedere că rata obezităţii este în continuă creştere peste tot in lume.

Noul ghid propus de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că recomandarea curentă , cea din 2002, este ca aportul de zahăr să fie până la 10%  pe zi, iar cel nou sugerează că o reducere de 5% ar aduce beneficii suplimentare.

"E o tragedie că a durat 10 ani ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii să se gaîndească să îşi schimbe recomandările în legătură cu zahărul, decizie care va avea implicaţii astronomice pentru milioane de oameni cu obezitate si diabet de tipul 2", a declarat Katharine Jenner, nutriţionist.

 

 

 

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ