Cercetătorii s-au înşelat! NU grăsimea este cea care distruge INIMA, ci ALT INGREDIENT

| 07 mar, 2014

Dietele sarace in grasimi nu reduc bolile de inima si nu va ajuta sa traiti mai mult pentru ca adevaratii inamic ai sanatatii sunt carbohidratii si zaharul, potrivit oamenilor de stiinta.

“Avem nevoie de o campanie de sanatate publica la fel de importanta ca cea pe care am avut-o in anii ’70 si ’80 care demoniza grasimile saturate, ca sa spunem ca ne-am inselat”, declara dr. James DiNicolantonio, cercetator in domeniul afectiunlor cardiovasculare, la New York.

“Nu exista nicio dovada concludenta ca o dieta saraca in grasimi are efecte pozitive asupra sanatatii. Intr-adevar, literatura de specialitate indica o lipsa generala de orice efect (bun sau rau) prin reducerea aportului de grasimi.Teama ca grasimile saturate cresc colesterolul, este complet nefondata,”adauga dr. James.

Dovezile arata ca o dieta saraca in carbohidrati – spre deosebire de o dieta saraca in grasimi –scade colesterolul rau. Cu toate acestea, cercetatorul sustine ca alimentele procesate ar trebui sa fie, in continuare, evitate.

Expertii britanici au declarat anul trecut ca interpretarea gresita a studiilor stiintifice a perpetuat un mit conform caruia o dieta bogata in grasimi este daunatoare pentru inima. Oamenii au fost sfatuiti sa reduca aportul de grasimi la 30% din totalul de energie si aportul de grasimi saturate la 10%. Cu toate acestea, cercetarea nu a reusit sa demonstreze ca exista o legatura intre consumul de grasimi saturate si riscul de boli cardiovasculare.
Suedia a devenit primul stat care respinge mitul dietelor saraca in grasimi, in favoarea unei diete sarace in carbohidrati.

“Este usor de inteles ca epidemia globala de boli de inima, diabet, obezitate si sindrom metabolic este cauzata de o dieta bogata in carbohidrati / zahar, ” a declarat dr. James DiNicolantonio

Cea mai buna dieta pentru a stimula si a mentine sanatatea inimii este una saraca in carbohidrati rafinati, zaharuri si alimente procesate, potrivit dr. James.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mar, 2014
Gina
Grasimile polisaturate raman nesanatoase
Si grasimea de la animale e nesanatoasa. Lasati-o balta !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ