Culmea ironiei. Unde se afla Elena Udrea de Ziua Îndrăgostiţilor, anul trecut. Filmul evenimentelor

| 14 feb, 13:26

Într-un singur an, în viaţa Elenei Udrea au avut loc schimbări dramatice. Anul trecut, de Sfântul Valentin, Elena Udrea se afla la cumpărături la Paris, alături de prietenele sale de atunci: Alina Bica, fosta şefă DIICOT şi Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii.

Acel weekend s-a transformat în scurt timp într-un coşmar pentru cele trei bune prietene.

La câteva zile înaintea primului tur al prezidenţialelor apăreau mai multe fotografii cu Elena Udrea, Alina Bica, şefa DIICOT de la acea vreme şi prietena acestora Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii. Pozele au fost făcute în 2014, de Sfîntul Valentin, în faţa unui magazin din Paris.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri. Ce mesaje CODIFICATE îi trimitea Elena Udrea lui Dorin Cocoş

Imediat după ce presa a preluat fotografiile, pe acelaşi site au apărut şi notele de plată ale vacanţei celor trei. Atunci, Elena Udrea a arătat cu degetul spre serviciile secrete, pe care le-a acuzat că manipulează cu doar câteva zile înaintea turului I al alegerilor prezidenţiale.

Atunci, Traian Băsescu a reacţionat şi i-a luat apărarea Elenei Udrea. Tot spre servicii a arătat, dar a spus că Bica era ţinta, iar protejata sa a fost "la pachet".

Citeşte şi: Elena Udrea e la pământ! A plâns toată ziua

La mai puţin de o lună de la apariţia fotografiilor de la Paris, Bica era săltată de pe stradă de procurori şi dusă la audieri. La acea vreme şef al DIICOT, Bica era acuzată de trafic de influenţă. În calitate de membru într-o comisie ANRP ar fi supraevaluat un teren din Capitala în favoarea omului de afaceri Gheorghe Stelian. Prejudiciul adus statului - 62,5 milioane de euro. Bica a fost reţinută şi acum este arestată preventiv pentru abuz in serviciu.

Procurorii au acuzat-o pe şefa DIICOT că ar fi intervenit pentru tergiversarea unui dosar pentru Ioan Niculae. Răsplata ar fi fost pe măsură: 3,5 milioane de euro. O altă disjungere din dosarul iniţial al Alinei Bica face referire la omul de afaceri Ovidiu Tender. Prin intermediul consilierului lui Bica, Tender ar fi vrut de la aceasta o soluţie favorabilă într-un dosar instrumentat personal de ea.

Coşmarul a început însă şi pentru Elena Udrea. La sfârşitul lunii ianuarie a fost ridicată de DNA în dosarul Microsoft pentru spălare de bani şi fals în declaraţii. Protejata lui Băsescu a arătat iar spre servicii lansând mai multe acuzaţii la adresa şefului interimar al SRI, Florian Coldea. Ovidiu Maior tocmai demisionase de la şefia Serviciului. Ulterior, Udrea dezvăluia că acesta ar fi anunţat-o despre existenţa fotografiilor de la Paris înainte ca ele să apară în presă.


Citeşte şi:
Elena Udrea: Sunt prezentată drept „mama corupților”, iar mandatul meu este tocat sistematic și nejustificat

Procurorii au cerut urmărirea penală a lui Udrea şi în dosarul Gala Bute. Pe 10 februarie însă, Udrea a fost arestată preventiv ca urmare a unui denunţ însă. Dinu Pescariu, coleg de dosar cu Dorin Cocoş, a acuzat o ca i ar fi cerut 500 de mii de euro pentru o intervenţie in justitie.

Cea de a treia protagonistă a plimbării de 14 februarie de la Paris, Maria Topoliceanu este urmărită penal pentru luare de mită în dosarul Gala Bute. Procurorii anticorupţie o acuză pe fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii că ar fi primit bani de la administratorul unei firme ca să asigure plata la timp a unor lucrări.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 feb, 14:56
Ioan
Nu-i normal ca DNA -ul sa nu-i ofere posibilitatea si d-lui T .B sa compatimeaca cu d-na Nuti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ