Cum a reuşit un american să iasă la pensie la 30 de ani

| 21 ian, 2014

Pentru cei mai mulţi dintre oameni ideea de pensionare timpurie este de domeniul fantasticului, ba chiar unii se întreabă dacă vor reuşi să se pensioneze vreodată, însă un american a dovedit că se poate la doar 30 de ani, scrie publicaţia online Marketwatch.

Americanul povesteşte pe blogul lui cum reuşeşte să trăiască de opt ani de zile cu soţia şi un copil din banii pe care i-a agonisit până la vârsta de 30 de ani, care spune el, îi ajung să trăiască fără să mai muncească până la sfârşitul vieţii.

De când şi-a lansat blogul, în aprilie 2011, acesta a fost vizitat de peste 4 milioane de oameni, scrie ZF.ro.

Pete povesteşte pe blogul lui că încă din tinereţe era o persoană care nu cheltuia tot ce câştiga şi îi plăcea să pună câte un ban deoparte, iar soţia lui îi împărtăşea acest obicei.

După ce a obsolvit facultatea în 1997 cei doi s-au mutat împreună şi după mai mulţi ani în care amândoi au avut un program de lucru normal în sectorul tehnologiei, au strâns o mică avere.

La sfârşitul anului 2005 cei doi aveau în conturile de economii circa 600.000 de dolari şi deţineau de asemenea o casă care nu era ipotecată, moment în care tinerii căsătoriţi au încetat să mai muncească şi s-au pensionat timpuriu pentru a se dedica creşterii copilului.

Pete spune că suma de 600.000 de dolari nu este o sumă arbitrară, ci reprezintă de circa 25 – 30 de ori cheltuielile anuale proprii.

După ce a citit mai multe cărţi de investiţii în acţiuni şi-a dat seama că dacă strânge această sumă ar putea să câştige anual un randament de 4% în perpetuitate, adică circa 24.000 de dolari, bani suficienţi pentru a acoperi cheltuielile anuale ale familiei lui.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ