Cum arată prima fotografie cu oameni din 1838

| 21 oct, 2013

În urmă cu 175 de ani un artist plastic realiza prima fotografie în care apar oameni. La începutul secolului al XIX-lea,  Louis Daguerre, artist plastic, decorator de teatru şi unul dintre pionierii fotografiei dezvoltase prima tehnică reuşită de a capta imagini.

Louis Daguerre, artist plastic, decorator de teatru şi unul dintre pionierii fotografiei a surprins pentru prima dată în istorie oameni într-o fotografie. Se întâmpla în urmă cu 175 de ani, la Paris, conform publicaţiei Huffington Post, citată de Mediafax.

La începutul secolului al XIX-lea,  Dagherotipia, numită în cinstea inventatorului, consta în expunerea unei plăci de cupru acoperită cu un strat de argint la vapori de iod. Imaginea era apoi developată cu ajutorul vaporilor de mercur încălzit. Dezavantajul era timpul de expunere foarte ridicat, în jur de zece minute, în care subiecţii trebuiau să rămână în cadru pentru a apărea în fotografie.

La sfârşitul anului 1838, Daguerre a încercat să capteze imaginea unei artere aglomerate din Paris. Totuşi, pentru că trecătorii nu au stat destul de mult în cadru, "Boulevard du Temple" pare pustiu, cu excepţia a două persoane de pe trotuar. Se pare că unul dintre cei doi îi lustruia pantofii celuilalt, aşa că au zăbovit suficient în faţa obiectivului lui Daguerre pentru a deveni, fără să ştie, primele persoane fotografiate vreodată.



Dagherotipul producea o imagine inversată, care trebuia luminată la un anumit unghi pentru a putea observa detaliile. Fotografia rezultată era foarte fragilă, oxida în aer, iar imaginea se putea şterge cu degetul, astfel că, de obicei, erau închise în carcase ermetice. Procesul a continuat să fie folosit până la sfârşitul anilor 1860, când a fost înlocuit cu tehnici de fotografiere mult mai moderne.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ