Cum câștigă „spectatorul” Ponta meciul Voiculescu-Antonescu

| 18 noi, 2013

Prin declarațiile lui Dan Voiculescu, PC se poziționează implicit în tabăra social-democraților, denunțând responsabilitatea PNL pentru destrămarea USL și lăsându-i pe liberalii lui Crin Antonescu într-o poziție cu totul minoritară în interiorul Uniunii.

Mariajul dintre PNL și PC pare să se apropie în aceste zile de un sfârșit de-a dreptul isteric. După ce în vară, Daniel Constantin a denunțat în mod formal lipsa de funcționalitate a ACD, pentru ca apoi subiectul să fie dat uitării, ruptura dintre liberali și conservatori a fost oficializată de CN al PC, care a decis ca partidul să candideze singur la europarlamentare.

Decizia conservatorilor, anunțată deja de câteva luni bune, nu ar fi fost în sine o mare noutate, dacă ea nu s-ar fi produs pe fondul unui atac extrem de acid din partea lui Dan Voiculescu la adresa liberalilor. „PNL, celălalt partener al nostru, încearcă, nu de puţine ori având acţiuni frivole faţă de parteneri - PNL ne-a jignit şi pe noi, continuă să aibă atitudini cel puţin imorale faţă de PSD, încearcă să se împrietenească cu PDL, cu Traian Băsescu, dintr-un singur motiv: doreşte şi el să aibă rezultate maxime la alegeri”, a spus președintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

Altfel spus, prin declarațiile lui Voiculescu, PC se poziționează implicit în tabăra social-democraților, denunțând responsabilitatea PNL pentru destrămarea USL și lăsându-i pe liberalii lui Crin Antonescu într-o poziție cu totul minoritară în interiorul Uniunii. Mai mult, dacă ținem seama de apropierea PSD de UDMR, pierderea alianței cu conservatorii, accentuează izolarea PNL pe scena politică.

În aceste condiții, liberalii au încercat inițial să minimalizeze importanța ieșirii lui Dan Voiculescu și să o prezinte ca o poziționare de ordin personal, fără însă să îi atace în anasamblu pe conservatori, așa cum a făcut, spre exemplu, liderul senatorilor liberali, Puiu Hașotti. Ulterior însă, Crin Antonescu a devenit de-a dreptul isteric, atacându-l nu doar pe Dan Voiculescu, ci și pe Daniel Constantin.  Astfel, într-un interviu acordat ziarului Gândul, Crin Antonescu a afirmat nici mai mult nici mai puțin că declarația lui Voiculescu este ”profund neruşinată” și că  Daniel Constantin s-a comportat ”ca un subordonat al lui Victor Ponta”.

Criza de isterie a lui Antonescu devine astfel o încercare aproape disperată de a impune percepția că repoziționarea conservatorilor ar fi în realitate provocată de PSD. Liderul PNL a urmărit astfel să îi atragă pe social-democrați într-un scandal pe care nu doar că nu l-au provocat, dar de care au făcut tot posibilul până acum să se țină departe.

Refuzul PSD de a intra în acest joc îi strică socotelile lui Crin Antonescu. PNL și Crin Antonescu devin astfel din nou sursa conflictelor care contibuie la instabilitatea Uniunii, în timp ce social-democrații și Victor Ponta câștigă fără măcar să fi ridicat un deget. Cearta publică dintre Antonescu și Voiculescu, o premieră de la înființarea USL, le face acestora un serviciu implicit, demonstrând că, dacă USL mai există încă, aceasta se datorează calmului și stăpânirii de sine pe care premierul și PSD o arată în relația cu PNL și Crin Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

10 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 noi, 2013
Jix
...
Poate ca Antonescu ar moment de ratacire si de aici si reactiile sale. Trebuie sa se trezeasca la realitate si sa puna umarul la alianta sa scape poporul de regimul turnatorului basescu...
19 noi, 2013
iulia
.
Castiga alianta, nu Ponta. Nu e vorba de un singur om aici, e vorba de intreaga guvernare.
19 noi, 2013
cristi
!!!
Antonescu ar trebui sa se liniștească si sa il preocupe mai mult turnătorul de la Cotroceni, ca Voiculescu ii vea doar binele.
19 noi, 2013
Andrei
Jos Basescu!
Jos turnatorul . cred ca Antonescu este unpic cam nebun . Alianta a fost creeata in scopul de al da jos pe turnator , se pare ca el a uitat acest lucrur.
19 noi, 2013
levi
afara cu basescu
antonescule nu face pe nebunul ca nu este bine si va vai de capul tau vei ramane un amarat de profesoras de istorie la un liceu din tulcea de la tine din sat de acolo.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ