Antonescu şi Ponta: decizia de a participa separat la europarlamentare nu este irevocabilă

| 18 noi, 2013

Liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta au declarat, duminică seară, că decizia ca PNL şi PSD de a participa separat la europarlamentare nu este irevocabilă şi au apreciat că în contextul politic actual se poate lua în calcul o reanalizare a acestei teme.

Victor Ponta şi Crin Antonescu au precizat că decizia de participare la europarlamentare pe liste separate nu este irevocabilă.
"Nu este o decizie irevocabilă, este o decizie asupra căreia am convenit tacit şi împotriva căreia nu văd motive. Sigur, că în condiţiile în care noi am luat această decizie într-un moment în care nu era pusă la îndoială nici unitatea USL, nici viitorul acesteia nu era pus la îndoială, ni s-a părut că suntem suficient de maturi ca lideri, ca formaţiuni, şi pare în continuare să ducem o campanie de competiţie, nu de omor între noi, care în timpul ăsta vom guverna împreună, care după aceea mai avem obiective împreună, preşedinţia, guvernarea până în 2016, în contextul în care ne aflăm acum, sigur, poate e o întrebare dacă nu trebuie să ne mai gândim", a spus Antonescu la România TV, conform Mediafax.

Totuşi, el a ţinut să sublinieze că nu candidatura separată la europarlamentare este motiv de îngrijorare în legătură cu viitorul USL.

La rândul său, Victor Ponta a spus că este perfect de acord cu opinia preşedintelui PNL. "Sunt de acord cu tot ce a spus domnul Antonescu, decizia nu e irevocabilă", a spus Ponta.

Cu toate acestea, liderul PSD a subliniat faptul că sunt şi unele elemente de disociere.

"În primul rând, ţinând de faptul că mergem în grupuri parlamentare diferite, noi avem un candidat, Martin Schultz, şi nu ştiu dacă liberalii pot face campanie pentru Martin Schultz. S-ar putea chiar să luăm mai multe voturi separat decât împreună, însă decizia nu e irevocabilă. Dacă la un moment dat vom constata că este o situaţie politică specială, nu ar fi nicio problemă să ne reunim pe listă", a spus Ponta.

El a mai precizat că decizia de a participa la alegeri separat s-a bazat pe faptul că cele două partide trebuie să aibă fiecare propria viziune pe problematica europeană şi campania electorală trebuie să aibă teme distincte.

"Dacă facem iarăşi USL contra Băsescu o să vedeţi pe cucu în fiecare seară la 18:30 înjurând USL, or alegerile europarlamentare nu sunt despre Traian Băsescu, care de altfel va şi fi pensionar sau ce va fi până când se strânge noul Parlament European", a conchis Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ