De ce ar bate palma Antonescu cu Băsescu?

| 19 noi, 2013

Declarația lui Traian Băsescu, potrivit căreia liderul penelist ar fi susținut de dreapta unită în cazul în care ajunge în turul doi, reprezintă de fapt o momeală aruncată lui Crin Antonescu.

Ne confruntăm cu următoare situația conturată recent pe scena politică românească: pe de o parte un PSD care rămâne constant în a-l susține pe Crin Antonescu în cursa pentru funcția de șef al statului, pe de altă parte un președinte care, din poziția de reprezentant al unei drepte amorțite, trasmite mesaje de posibilă alianță aceluiași prezidențiabil. Aflat la mijloc, Crin Antonescu alege să joace periculos și neatent.

Declarația lui Traian Băsescu, potrivit căreia liderul penelist ar fi susținut de dreapta unită în cazul în care ajunge în turul doi, reprezintă de fapt o momeală aruncată lui Crin Antonescu.  Lui Traian Băsescu nu îi este greu să promită marea cu sarea în condițiile în care, cel mai probabil, nu va fi pus în poziția în care să se achite de aceste promisiuni din cauză că nu va câștiga nimic în urma alegerilor. În condițiile în care ar accepta o asemenea propunere, lideralul penelist s-ar compromite și nu ar face decât să demonstreze că nu poate fi candidatul unic al USL la prezidențiale.

Pe de altă parte, președintele PNL a ajuns la un minim istoric de încredere în parteneriatul cu social-democrații, iar asta din cauza lui Băsescu, care a reușit să-și bage coada în relațiile politice dintre cele două partide. Dat fiind acest context, Antonescu a încercat să-i pună în corzi pe aliații social-democrați, lăsând impresia că nu exclude scenariul înaintat de Băsescu. Cu toate acestea, încercarea lui Antonescu a eșuat în momentul în care Voiculescu s-a dezis de jocul lui și a dat un vot de susținere PSD-ului.

Practic, Crin Antonescu rămâne între două ape, nerezolvând nici problemele cu aliații sociali-democrați, nici clarificând situația cu Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 noi, 2013
cantautor
analiza de pescar:momeala,apa..etc
povesti...trebuie golit intr-un fel si contul patronului...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ