Blaga către Antonescu și Băsescu, prin gura Adrianei Săftoiu: degeaba voință dacă n-aveți putință!

| 21 noi, 2013

Dacă Traian Băsescu îl curtează pe liderul PNL, atunci Crin Antonescu nu ne trebuie, se citește printre rândurile declarației date de Adriana Săftoiu.

Vasile Blaga i-a transmis lui Traian Băsescu, via Adriana Săftoiu, că ”rămâne cum am stabilit”: Cătălin Predoiu merge înainte, sperând să ajungă în turul doi la prezidențiale și aducând astfel pentru PDL atât de doritele merite și argumente necesare în negocierile și alianțele viitoare. Nici vorbă de Crin Antonescu, purtătoarea de cuvânt a liberal-democraților mai taie o dată, cu mână fermă, toate speculațiile a la Udrea și Băsescu despre o eventuală susținere a acestuia împotriva unui ipotetic candidat PSD. Antonescu este un pretext în discurs, numai bun pentru a-l contrazice pe președintele Băsescu. Nimeni nu contestă ce a spus acesta, da, Antonescu și-a fumat șansele în cursa pentru Cotroceni, admite și liberal-democrata Săftoiu.

„După părerea mea Crin Antonescu și-a consumat șansele. În mod evident Victor Ponta e un om tânăr, rămâne pe scenă, va juca un rol important în continuare. Cătălin Predoiu este un om tânăr si va conta în politică după 2014. Întrebarea e în ce măsură dreapta va reuși să creeze o masă critică, pentru că până nu vom avea o clasă de mijloc puternică, România va fi formată în mare parte din cetățeni dependenți de stat”, a declarat Adriana Săftoiu.

Partea importantă a acestei luări de poziție este, cum spuneam, nu contrazicerea teoriei expusă de Băsescu, despre o iminentă concurență între liberali și social-democrați, ci delimitarea clară și refuzul ferm al direcției trasate de Băsescu. Dacă Băsescu îl curtează pe liderul PNL, atunci Antonescu nu ne trebuie, se citește printre rândurile declarației date Săftoiu. PDL știe că dreapta este fracturată, dar îi desconsideră pe ambii politicieni aduși în discuție, unul președintele țării, celălalt al Senatului.

În rest, nu avem nimic nou față de ce a declarat prima oară Blaga chiar la televiziunea de casă a președintelui. Ceva ne spune că vom mai auzi acest discurs, nu neapărat în acești termeni, dar cu același scop, expus în repetate rânduri pe diverse căi de liderii și membrii PDL. Vasile Blaga a început marea demonstrație de forță. Acuzat prin gura Elenei Udrea că a confiscat partidul și că PDL a ajuns condus împotriva voinței majorității, prin șiretlic, de o minoritate, buldogul ține morțiș să-i demonstreze atât protejatei Elena Udrea cât și protectorului Băsescu, de la Palat, că liberal-democrații își susțin conducerea și sunt strânși uniți, ca pe vremuri, în ”cuget și simțiri”, în jurul acesteia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ