Antonescu chiar nu mai vrea să fie candidatul USL

| 20 noi, 2013

Crin Antonescu a reuşit performanţa să-şi pună în cap şi aliaţii, dar şi duşmanii. Adept al unei strategii sinucigaşe, liderul liberal nu poate să frâneze prăbuşirea din sondaje.

Ultima cercetare privitoare la încrederea în politicieni este destul de sugestivă şi îl plasează pe Crin Antonescu sub preşedintele Traian Băsescu şi la nouă lungimi în spatele premierului Victor Ponta. Căcărău, cum l-ar alinta Radu Banciu, a intrat mai nou în graţiile televiziunii de casă a preşedintelui, intervenţiile telefonice din zilele precedente pregătind terenul pentru reprezentaţia de luni seară.

Nu întâmplător, la B1, în fieful preşedintelui, Crin şi-a umflat muşchii aruncând săgeţi către partenerii din USL - o mică demonstraţie pentru bazinul electoral rămas fidel şefului statului. În paranteză fie spus fară succes, spre finalul emisiunii reuşind să-l scoată din minţi inclusiv pe Robert Turcescu.

Crin a încercat în majoritatea timpului să dea satisfacţie publicului B1. Mai întâi vorbeşte deschis de starea tensionată din USL, apoi îşi exprimă îngrijorarea vizavi de relaţia cu Victor Ponta, pe care nu ezită să-l teleporteaze în trecut alături de Adrian Năstase, cel mai incomod rival al lui Băsescu. După ce şi-a fixat bine adversarul de conjunctură, Victor Ponta, de mâine acesta poate reveni la statutul de prieten şi invers, în funcţie de cum o cer interesele, şeful Senatului flutură problemele legate de Schengen şi Justiţie, schimbarea lui Papici. “Când Barroso a anunţat că România nu este primită în Schengen, premierul Ponta i-a mulţumit. Eu aşteptam mai mult de la Barroso, să ne spună de ce nu este primită România. Nu este nicio o doză de ironie.” Ţinta este evident aceeaşi, chiar dacă Victor Ponta este lovit uneori abil cu manta.

În ceea ce priveşte Partidul Social Democrat, liderul PNL nu s-a sfiit să atace la baionetă - “Am avut acut sentimentul că PSD îşi pregăteşte propriul candidat la preşedinţie... PSD are o pornire sovietică, doreşte să ia totul.” Obiectiv vorbind, şeful social-democraţilor nu a făcut până astăzi nici cea mai mică remarcă privitoare la un alt candidat susţinut de PSD în afară de Antonescu.

Spre finalul emisiunii, acrobatul Crin a schimbat registrul, lăudând măsurile Executivului, situaţie ce l-a iritat vizibil pe Turcescu care a parcurs rapid traseul de la - a fost o perioadă în care am crezut în politicianul Antonescu, la Crin Antonescu nu mai reprezintă dreapta. Trebuie să fi cu adevărat iscusit ca într-un ceas să dai cu piciorul simpatizanţilor PSD simultan cu agasarea băsiştilor.

Liderul PNL joacă în continuare la două capete, intenţionând să ispitească zona de dreapta prin opoziţia agresivă la adresa PSD-ului. Concomitent, liberalii se bucură de privilegiile prezenţei la guvernare, dar şi în USL, unde la prezidenţiale visează să aspire cât mai mult din electoratul social - democrat.

Crin Antonescu chiar nu mai vrea să fie candidatul USL - poate fi traducerea exactă a recentului interviu dat de Crin, care sondează piaţa în căutare de noi parteneri, iar singurele tabere compatibile se numesc PDL şi Băsescu. Dacă prima soluţie este temporar blocată din cauze obiective, alegerile europarlamentare, cea de-a doua cucerire pare disponibilă - “Traian Băsescu e un om care, atât cât va dori, nu va putea fi trecut cu vederea”. În tot acest timp, Crin insistă să ne transmită că nici usturoi n-a mâncat nici gură nu-i miroase - “Sunt convins că voi fi candidat, şi sunt convins în mare măsură că voi fi candidatul USL.” Nu-l mai crede nimeni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 noi, 2013
cantautor
si care este problema noastra,a cetatenilor,ca Antonescu nu mai vrea...
inseamna ca are vointa...
20 noi, 2013
florica
mi-as dori sa nu mai candideze si sa candideze VICTOR PONTA

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ