Cum consideră CNN-ul România: o piață imobiliară FOARTE ATRACTIVĂ

| 30 oct, 2014

Prestigiosul CNN a realizat un material despre ceea ce înseamnă piața imobiliară în România. Economia țării noastre este prezentată ca având o creștere constantă, spre deosebire de vecinii noștru care sunt supuși unor presiuni mult mai mari, stabilite de criza economică internațională, cnn.com.

Se vorbește despre arhitectura foarte interesantă, prin ecletismul ei, păstrând dovezi ale epocii medievale, cât și ale comunismului. Avantajul major al acestei piețe îl constituie prețurile mici comparativ cu cele ale țărilor care aparțin UE, transformând-o într-o piața foarte atractivă pentru investitori. Este intervievat CEO-ul unei companii ce oferă consultanță imobiliară, care confirmă trendul ascendent al tranzacțiilor imobiliare, luând ca baza de calcul anul 2008. Acesta este un fenomen are loc în principalele orașe ale României, nu doar în capitală: Cluj Napoca, Timișoara. Iași.

Un alt aspect pe care îl atinge jurnalistul CNN, John Defterios, este acela al turismului, datorat în mod esențial legendelor legate de Transilvania, al Castelului Bran, unul dintre cele mai cunoscute internațional, cel care l-a inspirat pe Bram Stoker.

Mergând pe urmele legendei, Defterios discută cu ghidul Castelului Bran, cu PR-ul Catelului Bran, prezentându-se cifre care atestă faptul că aceasta este principala atracție turistică. UE a pus la dispoziție fonduri pentru infrastructură, luând în calcul interesul crescut al turiștilor pentru această zonă a României.

Interesul românilor - așa cum spune ghidul castelului - din zonă pentru castel s-a manifestat din momentul în care oamenii au realizat că apar bani dacă oferă tot ceea ce pot și știu despre mitul cu care străinii veneau în minte. Așa că românii știu să valorifice ceea ce le este adus în atenție. Dacă și statul ar conștientiza asta...

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ