Cum explică LIVIU DRAGNEA controversata OUG prinvid migrarea aleşilor locali de la un partid la altul

| 28 aug, 2014

Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă care le permite aleşilor locali să opteze în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri, a anunţat vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării, joi, într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei Guvernului.

'Nu este absolut nedemocratic în interiorul acestei ordonanţe', a precizat Liviu Dragnea. Vicepremierul a explicat că principalul motiv pentru care a fost adoptată ordonanţa îl reprezintă blocajele din administraţia locală.

'Principalul motiv pentru care a fost adoptată această ordonanţă îl reprezintă din ce în ce mai desele blocaje din administraţiile locale', a adăugat Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Victor Ponta: Îmi asum ordonanţa de urgenţă cu aleşii locali

„Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile din legea statulului aleșilor locali, în termen de 45 de zile, primarii și preşedinții consiliilor județene, consilierii locali și județeni precum și candidații care au fost declarați supleanți își pot declara în scris și o singură dată opțiunea cu privire la partidul politic, organizația minorității din care doresc să facă parte sau să devină independenți, fără ca aleșii locali respectivi să-și piardă calitatea dobândită în urma alegerilor”, a spus Liviu Dragnea.

„Pe noi ne interesează ca începând cu cel mai târziu 1 ianuarie 2015, situația din administrația locală să se clarifice. Nu ne putem permite să asistăm pasivi la efectele ruperii USL și la blocajul generalizat pe care PNL-PDL l-a produs în țară”, a mai spus vicepremierul.

Întrebat de jurnaliști dacă are vreo importanță că toți aleșii locali știu că primesc fonduri de la Guvern în funcție de culoarea politică, el a răspuns: „Eu nu știu de unde scoateți dumneavostră această afirmație”.

„Banii pe care îi repartizează Guvernul, ori direct, ori prin duverse ministere, inclusiv prin cel pe care îl conduc eu, nu sunt alocați pe criterii politice. Începând cu 2013, banii au fost alocați pe criterii de prioritizare indiferent de culoarea politică a primarilor. Totul este făcut cu transparență maximă”, a adăugat Liviu Dragnea.

El a dat exemplul microbuzelor școlare repartizate zilele trecute.

„Primarii care au primit microbuzele de la Guvern erau de la orice partid numai de la PSD nu erau. Nu sunt de acord cu această afirmația nesusținută de niciun fel de probă sau de document”, a declarat vicepremierul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ