Cătălin Predoiu despre migraţia primarilor: Guvernul Ponta, instigat de domnul Dragnea, comite ilegalităţi

| 28 aug, 2014

Cătălin Predoiu a declarat că deţine informaţii potrivit cărora Guvernul ar fi comis în şedinţa de joi 'ilegalităţi' în legătură cu ordonanţa privind primarii.

Cătălin Predoiu: "Avem informaţii de o gravitate extremă cu privire la ilegalităţile pe care Guvernul României le-a comis astăzi în procedura de adoptare a OUG Dragnea. Avem informaţii credibile în legătură cu faptul că Ministerul Justiţiei a ridicat în şedinţa de guvern problema lipsei avizului de la Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la emiterea acestei ordonanţe. La această excepţie vicepremierul Dragnea s-a angajat, citez, 'să rezolve lucrurile'. Fac un apel către toate autorităţile statului să nu emită avize post factum şedinţei de guvern cu privire la adoptarea acestei OUG. Fac un apel către toţi funcţionarii publici implicaţi să nu se lase târâţi de Guvernul Ponta în comiterea de ilegalităţi".

Citeşte şi: Cum explică LIVIU DRAGNEA controversata OUG prinvid migrarea aleşilor locali de la un partid la altul

El a mai susţinut că are informaţii că textul OUG privind primarii nu este definitivat, deşi a fost adoptat în şedinţa de guvern.

'De asemenea, avem informaţii că textul OUG nu este definitivat iar şedinţa de guvern s-a încheiat şi a fost anunţat că s-a adoptat ordonanţa. Este inadmisibil ca în momentul încheierii şedinţei de guvern şi momentul publicării în Monitorul Oficial să se mai umble pe textul ordonanţei. Este nelegal acest lucru şi este un abuz. Cer tuturor funcţionarilor Guvernului şi ai ministerelor să nu coopereze cu privire la această practică nelegală a Guvernului. Invit autorităţile din justiţie competente să îşi îndrepte atenţia cu privire la modul în care Guvernul Ponta elaborează această ordonanţă', a afirmat Predoiu, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Ambasada SUA: "Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales" pentru ordonanţa primarilor

Liderul democrat-liberal a făcut un apel către Justiţie şi Parchet să se pronunţe în acest caz.

'Chem Justiţia să se pronunţe, chem Parchetul să îşi îndrepte atenţia asupra modului în care Guvernul Ponta, instigat de domnul Dragnea, comite ilegalităţi. Informaţiile sunt credibile, vin din sânul Guvernului şi ne dau temei să credem că s-a petrecut ceva extrem de grav astăzi în clădirea Guvernului. Guvernul Ponta doreşte să dea un semnal de forţă în propriul partid cu privire la faptul că nu ţine cont de nimeni şi de nimic, nu ţine cont de Opoziţie, nu ţine cont de lege, nu ţine cont de societatea civilă, de partenerii externi ai României în a adopta acte normative care să le protejeze interesele politice. Pun în legătură acest semnal de forţă al Guvernului şi cu declaraţia fostului premier Adrian Năstase, care insistă pe o lege a graţierii şi amnistiei şi adresez un mesaj tuturor celor interesaţi de fuga de justiţie: (...) nu vă faceţi iluzii, domnul Ponta nu va putea să apere pe nimeni de justiţie', a spus prim-vicepreşedintele PDL.

În opinia sa, emiterea 'Ordonanţei Dragnea privind furtul primarilor' reprezintă un 'act nedemocratic'.

Totodată, Predoiu a susţinut că Guvernul ar oferi Dacii Duster pentru fiecare primar care 'dezertează'.

Citeşte şi: Victor Ponta: Îmi asum ordonanţa de urgenţă cu aleşii locali

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 aug, 2014
RADU ( PRICOPIE )
ŞMENARII
ăstia de dreapta stânga vor paraşuta ori neamţul spurcat la cotroceni , mârlanul de băsescu prim ministru , si ambasada americii in locul guvernului ROMÂNIEI ,,...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ