Ambasada Marii Britanii despre migraţia primarilor: Modificările legislative intră în competenţa parlamentului

| 28 aug, 2014

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti a reacţionat şi ea la ordonanţa de urgenţă emisă de guvern, prin care se suspendă legea împotriva traseismului politic la aleşii locali pentru 45 de zile.

Poziţia Ambasadei Marii Britanii este similară cu cea a Ambasadei SUA, şi anume că astfel de modificări legislative trebuie operate de parlament, nu prin ordonanţă de urgenţă, reiese din comunicatul remis către redacţia Gândul.

„Legislaţia privind statutul aleşilor locali este o chestiune internă a României. Cu toate acestea, aşa cum am spus în numeroase alte ocazii, Guvernul britanic apreciază că modificările legislative intră în competenţa parlamentului ales democratic. Ordonanţele de urgenţă trebuie folosite pe cât de rar posibil, aşa cum prevede Constituţia României”.

Tot joi, Ambasada SUA la Bucureşti a dat un comunicat de presă în care şi-a exprimat îngrijorarea faţă de emiterea unei ordonanţe de urgenţă care să permită migraţia politică a aleşilor locali.

"Am auzit argumente pro şi contra ordonanţei propuse cu privire la aleşii locali. Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate", se arată în comunicatul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Citeşte şi: Ambasada SUA: "Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales" pentru ordonanţa primarilor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ