Ambasada SUA: "Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales" pentru ordonanţa primarilor

| 28 aug, 2014

Ambasada SUA la Bucureşti a dat un comunicat de presă în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de posibila emitere a unei ordonanţe de urgenţă care să permită migraţia politică a aleşilor locali.

Comunicatul ambasadei vine în ziua în care guvernul urmează să adopte ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legii statutului aleşilor locali, prin care să permită acestora să poată alege un alt partid fără a-şi pierde mandatul.

"Am auzit argumente pro şi contra ordonanţei propuse cu privire la aleşii locali. Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate", se arată în comunicatul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Citeşte şi: Mai multe ONG-uri cer renunţarea la OUG privind migraţia politică a primarilor

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legii statutului aleşilor locali este pe ordinea de zi de şedinţei de guvern de azi. La punctul 4, secţiunea Proiecte de Orgonanţe de Urgenţă, se află "PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru reglementarea unor măsuri privind administraţia publică locală".

Preşedintele Traian Băsescu a cerut marţi seară şi miercuri, la depunerea jurământului de către ministrul Bugetului Darius Vâlcov, ca guvernul să nu adopte o astfel de ordonanţă, în caz contrar anunţând că o va ataca la Curtea Constituţională.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ