Priorităţile candidatului Iohannis – îmbogăţirea

| 28 aug, 2014

Klaus Iohannis girează astfel un model pe care Traian Băsescu l-a implementat în perioada de criză când mulţi români au fost aruncaţi în sărăcie prin măsurile de austeritate ale guvernului Boc.

Luni, parlamentarii ACL au părăsit sesiunea extraordinară a Senatului, înainte de dezbaterea proiectelor Guvernului privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor, ceea ce a determinat neadoptarea acestor iniţiative în defavoarea victimelor erorilor funcţionarilor publici.

La prima vedere, gestul liberalilor şi democrat-liberalilor din Camera Superioară ar putea fi considerat prin absurd o acţiune pe care Klaus Iohannis nu a girat-o direct. Numai că punând demersul senatorilor PNL şi PDL alături de declaraţia de luni seara a liderului liberal de la postul de televiziune B1 TV prin care a afirmat că a preferat să investească în achiziţionarea de case decât să crească copii, ne dăm seama că nu este vorba de un accident, independent de voinţa candidatului ACL, ci despre punerea în practică a concepţiei politice cinice care îl caracterizează.

Pentru preşedintele PNL achiziţionarea de bunuri materiale reprezintă o prioritate, iar nu copiii, pensionarii sau mamele. Liderul opoziţiei avea ocazia luni să îşi arate viziunea pe care o are asupra categoriilor sociale vulnerabile, însă în loc să îndrepte greşelile funcţionarilor, Klaus Iohannis a preferat să îşi devoaleze cinismul. Prin retragerea senatorilor liberali, liderul PNL şi-a arătat lipsa de solidaritate faţă de românii care au fost puşi în faţa unei situaţiei limită prin plata unor sume de bani care le depăşeau cu mult posibilităţile financiare. Klaus Iohannis girează astfel un model pe care Traian Băsescu l-a implementat în perioada de criză când mulţi români au fost aruncaţi în sărăcie prin măsurile de austeritate ale guvernului Boc. De altfel, săptămâna trecută liderul liberal a elogiat măsurile luate de cabinetele conduse de Emil Boc în perioada 2009-2012, arătându-şi astfel dispreţul faţă de români.

Pentru a încerca să arate că îl preocupă viitorul acestei ţări, la sfârşitul săptămânii trecute, Klaus Iohannis anunţa că prioritatea sa pentru mandatul prezidenţial este educaţia, în cazul în care va câştiga alegerile din această toamnă. Declaraţia liderului ACL este cel puţin ipocrită din moment ce a comunicat unei ţari întregi că a preferat să se îmbogăţească decât să aibă copii. Ca urmare este foarte clar că pentru Klaus Iohannis educaţia este doar o temă electorală pe care o va flutura în campanie şi nu o prioritate în sine. O dovadă în acest sens este contestarea proiectului Legii Educaţiei promovat de Guvern pe care Klaus Iohannis l-a atacat în mod constant, contestând principiul şanselor egale pe care cabinetul încearcă să îl implementeze pentru viitorul generaţiilor viitoare.

Filosofia în care crede candidatul ACL la funcţia supremă în stat ţine de urmărirea interesului personal. Din funcţia de primar al Sibiului, Klaus Iohannis a dovedit că singurul său obiectiv este îmbogăţirea sa personală şi a anturajului său. Or, cum până acum liberalul a dovedit că este mai degrabă interesat să se îmbogăţească, în cazul în care va ajunge la Cotroceni va avea aceeaşi prioritate, în dauna românilor care se aşteaptă la un preşedinte care să le reprezinte interesele şi să fie procupat de situaţia lor materială.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 aug, 2014
MISTRETUL JAPONEZ
RAHAT SĂSESC
DOMNILOR ROMÂNI NU AVEŢI UN PIC DE BUN SIMŢ ....CE DACĂ A VÂNDUT ŞI EL SĂRACUL CÂŢIVA COPII LA EXPORT CĂ DOAR SUNT DESTUI .A MAI VÂNDUT ŞI BURCI CÂTEVA BUCĂŢI , ŞI INCĂ MAI AVEM .. VĂ ROG VOTAŢI UN CATOLIC LA COTROCENI CĂ VOR CREŞTE EXPORTURILE DE COPII ....
28 aug, 2014
gigel
aiurea
Rusine doamna ziarist
28 aug, 2014
vasile
minciuni
Nu va este rusine sa scrieti asemenea aberatii?????

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ