Victor Ponta: Îmi asum ordonanţa de urgenţă cu aleşii locali

| 28 aug, 2014

Ordonanţa de urgenţă care le permite aleşilor locali să aleagă partidul din care fac parte fără a-şi pierde mandatul va fi adoptată în şedinţa de guvern de joi, a anunţat premierul Victor Ponta.

Victor Ponta a anunţat în şedinţa de guvern că Executivul va adopta joi proiectul de ordonanţă de urgenţă care le permite aleşilor locali să opteze pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri. Intervalul în care se pot decide a fost stabilit la 45 de zile, faţă 10, cât se discuta iniţial. 

"Avem azi şi ordonanţa de urgenţă cu aleşii locali. Eu îmi asum - spunea cineva că plec din ţară; nu plec, plec puţin mai târziu. Cred în primul rând că trebuie să deblocăm activitatea autorităţilor locale şi mai trebuie să facem şi un pic de dreptate. Că nu cine strigă mai tare are dreptate. Toţi aleşii locali din România în 2012 au fost aleşi USL cu Crin Antonescu şi cu Victor Ponta lângă ei şi azi s-au trezit pedelişti cu Blaga şi cu Iohannis. Deci, cât o să fie termenul: exact ca în legea lor, 45 de zile. 45 de zile exact cât a fost în legea PDL-PNL pot să fie independenţi, pot să rămână unde sunt sau pot să-şi respecte alegătorii", a declarat premierul, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Ambasada SUA: "Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales" pentru ordonanţa primarilor

Premierul a adăugat că aspectul cel mai important al actului normativ este deblocarea activităţii autorităţilor locale.

"În plus facem şi un pic de dreptate, pentru că să candidezi cu USL, Antonescu şi Ponta lângă tine, şi să trebuiască să te duci acum cu Blaga şi Iohannis, e un lucru pe care nu cred că putem să-l cerem cuiva. Nu sunt sclavii, primarii, sclavii pe moşia lui Blaga şi Iohannis. Pot să fie liberi şi pot să-şi servească alegătorii şi nimic altceva", a mai declarat prim-ministrul.

Şeful Executivului i-a adresat apoi rugămintea vicepremierului Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării, ca după şedinţa de guvern să prezinte în cadrul unui briefing de presă forma finală adoptată a ordonanţei privind apartenenţa politică a aleşilor locali.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ