Cum fac VASILE BLAGA şi KLAUS IOHANNIS o Alianţă Creştin Liberală întru mulţumirea baronilor

| 23 iul, 2014

Alianţa Creştin Liberală. Noul partid ce va rezulta din fuziunea PNL -PDL va avea o suprastructură de conducere gândită astfel încât să mulțumească pe toată lumea.

Alianţa Creştin Liberală. Nu trece zi fără ca Vasile Blaga sau Klaus Iohannis să ne prezinte actualizări cu privire la statusul relaţiei dintre PDL şi PNL. Aflată de două luni în chinurile faceri, fuziunea PNL-PDL se mai amână însă până după 2015. Până atunci, liderii celor două partide au ieşit să închege o formulă de colaborare, botezată Alianţa Creştin Liberală PNL-PDL.

Numai că, în loc ca lansarea pe scena politică a noii alianţe să fie însoţită de un program politic coerent sau de o viziune de guvernare, preşedinţii PNL şi PDL au dat încă o dată cu bâta în baltă. Aşa se face că noul vehicul politic îi va primeni pe membrii liberali şi democrat-liberali prin aceea că numai cine nu va dori nu va avea funcţii în formula convenită de cele două partide.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL. PNL și PDL își negociază fuziunea pe bani

Alianţa Creştin Liberală. Noul partid ce va rezulta din fuziunea PNL -PDL va avea o suprastructură de conducere gândită astfel încât să mulțumească pe toată lumea. Celor 25 de vicepreşedinţi PNL li se vor adăuga alţi 10, tot liberali care urmează a fi desemnaţi. Este vorba despre liderii de organizații liberale care au obținut rezultate bune la alegerile europarlamentare și care nu sunt deja vicepreședinți. În total, liberalii vor contribui așadar cu 35 de vicepreședinți, la care se vor adăuga cei 17 vicepreședinți actuali ai PDL. Această structură va funcționa până după alegerile europarlamentare din noiembrie 2016, când ar trebui ca noul partid, numit PNL, să aibă alegeri interne. Mai departe, structurii bicefale condusă de cuplul Iohannis-Blaga şi de cei peste 50 de vicepreşedinţi li se vor adăuga toţi ceilalţi foşti preşedinţi ai celor două partide.

Una peste alta, comasarea structurilor de conducere a celor două partide va rezulta într-o formulă de peste 100 de membri care vor deţine funcţii de conducere. Desigur, acest aparat supradimensionat vorbeşte de la sine despre adevăratele priorităţi ale liberalilor şi ale democrat-liberalilor. Nicio vorbă despre agenda reală a românilor, despre teme specifice electoratului de dreapta. PNL şi PDL şi-au început colaborarea oficială împărţindu-şi unii altora funcţii. Ceea ce, în definitiv, arată prăpastia imensă între aşteptările electoratului Dreptei şi acţiunile lipsite de consistenţă ale PNL-PDL.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL. De ce este fuziunea PNL-PDL o mare minciună

Mai direct spus, marea împărţeală a funcţiilor în viitorul partid rezultat din fuziunea PNL-PDL le asigură lui Klaus Iohannis şi Vasile Blaga liniştea în teritoriu de care au atâta nevoie în contextul alegerilor prezidenţiale din noiembrie. Nici vorbă de schimbare în cele două partide – baronii şi liderii locali influenţi îşi vor vedea în continuare de treabă în timp ce se vor afla la aceeaşi masă a conducerii, devenită între timp neîncăpătoare.

Fără îndoială, debutul oficial al colaborării PNL-PDL sub stindardul Alianţei Creştin Liberale nu este deloc liniştitor pentru acel electorat de dreapta care ar fi sperat ca viitorul partid unificat să le reprezinte interesele. Prin urmare, revirimentul dreptei se amână o dată în plus, pentru o dată nedeterminată fiindcă formula colaborării PNL-PDL, aşa cum a fost girată de Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, poate inspira orice, dar cu siguranţă nu şi încrederea electoratului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ