Iohannis cel tăcut

| 22 iul, 2014

Klaus Iohannis tăcut. Când am fi spus că n-o să apuce să zică ceva, iată că și prea tăcutul Klaus Iohannis a ieșit cu o declarație pe tema avionului doborât deasupra Ucrainei de separatiștii pro-ruși.

Klaus Iohannis Rusia. Mai bine mai târziu decât niciodată, chiar dacă reținerea candidatului Klaus Iohannis în privința unor subiecte sensibile legate de Rusia a dat apă la moară gurilor rele care începuseră să ironizeze faptul că Iohannis a pierdut avionul acesta, dar nu-i nimic, îl așteaptă pe următorul. Revenind la un ton mai serios, Iohannis a dat publcității un comunicat destul de călduț și comod în privința tragediei, în care lasă impresia că spune ceva fără să spună, de fapt, mai nimic: ”responsabilitatea asigurării condițiilor pentru desfășurarea unei anchete credibile în cazul accidentului aviatic aparține Federației Ruse ” . Grozav. Un comunicat fără de care tot eșichierul politic ar fi rătăcit, probabil, în cea mai deasă ceață, întrebându-se cu disperare cine trebuie să asigure condițiile unei anchete credibile. Altfel ar fi sunat dacă Ioahnnis ar fi refrazat, bărbătește: răspundere anchetei revine Rusiei, deoarece controlează grupurile separatiste pro-ruse și prin acestea deține și controlul de facto asupra teritoriului unui stat suveran, învecinat. Mă rog, poate data viitoare.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Şeful PNL l-a bătut la scor pe Antonescu. Reacţia lui Crin Antonescu

Klaus Iohannis CAS. Dar la fel de tăcut este Iohannis și referitor la economie, mai puțin îngânarea fidelă a tot ce spune Băsescu la Cotroceni despre nesustenabilitatea reducerii CAS, așa cum îi stă bine unui liberal adevărat.

Ați auzit, văzut sau citit vreo opinie privind relansarea economică a României din partea candidatului Klaus Iohannis? Nici noi. Ca și partidul pe care-l conduce și de asemenei celălalt partid cu care se unește, Klaus Iohannis are un discurs eminamente politic, un veritabil program, format dintr-un singur punct: eliminarea de la guvernare a formațiunii social-democrate conduse de Victor Ponta.

Citește și: Cum vede prezidențiabilul Iohannis magistrații: proști si pesediști

ram economic pe care-l aplică punctual, de doi ani de zile și – horribile dictu – obține chiar rezultate economice bune, remarcate mai ales pe plan internațional. O minimă intuiție sau poate bunul-simț ar cere oricui are pretenția să concureze la acest nivel să intre în dezbatere înarmat cu alternative dar mai ales argumente economice care să-i susțină pretențiile electorale? De ce vrea Iohannis să câștige alegerile? Simplu, ca să-l dea jos pe Victor Ponta. Bun și?! Ce face pe urmă, asta nu contează? Klaus Iohannis este mult prea ocupat cu probleme de mare importanță pentru țară pentru a se mai pierde în explicații privind planurile de viitor ale formațiunii sale. Vom trăi și vom vedea, pare să afirme fostul edil care consideră pesemne România un fel de Sibiu, dar mai mare. În principiu, orice nelămuriri sau probleme vor apărea pe traseu, Klaus Iohannis poate să recurgă oricând la serviciile ”specialistului” Traian Băsescu, premierul din beznă al României pe vremea fantomaticului Boc, după cum ne amintim un adevărat ”expert” în supraviețuire, pe timp de criză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 iul, 2014
abraham mondialul
1.comunicatul PNL semnat de Iohannis este in prima zi de dupa atac..
se subliniaza ca este o actiune terorista...
2.comunicatul lui Ponta este la 3 zile dupa...plagiatorului ii trebuiau alte luari de pozitie ale lui Basescu,n-avea bibliografie..
3."programul politic si economic" al USL a fost eliminarea lui Basescu..al dreptei ,este eliminarea lui Ponta..
care-i incompatibilitatea?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ