Candidaţi preşedinţie. Principiul după care se ghidează unii lideri ai dreptei. MRU - dacă-i bal, bal să fie!

| 22 iul, 2014

Candidaţi preşedinţie 2014. Actorii principali – Cătălin Predoiu, prezidențiabilul ales al PDL încă din 2013, Monica Macovei și Mihai Răzvan Ungureanu, proaspăt intrat sub conducerea lui Blaga, cu partid cu tot – au început încă de ieri să se dueleze în declarații.

Candidaţi preşedinţie 2014. Disputele cu privire la alegerea prezidențiabilul responsabil să mai aducă dreptei un mandat la Controceni se întețesc. Nici bine nu s-au calmat lucrurile la nivelul PNL după alegerea lui Klaus Iohannis candidatul oficial al liberalilor, că democrat-liberalii au început să se mănânce între ei pentru a câștiga un loc în procesul de selecție al prezidențiabilului Alianței PNL-PDL. Actorii principali – Cătălin Predoiu, prezidențiabilul ales al PDL încă din 2013, Monica Macovei și Mihai Răzvan Ungureanu, proaspăt intrat sub conducerea lui Blaga, cu partid cu tot – au început încă de ieri să se dueleze în declarații.

Citeşte şi: MONICA MACOVEI vrea să candideze la prezidenţiale

Era de așteptat ca pe măsură ce se apropie momentul în care românii vor trebui să-și aleagă președintele, spiritele să se încingă, cu altât mai mult dacă ne referim la PDL, al cărui candidat a fost ales încă de la sfârșitul anului trecut, atunci când peisajul politic atăta mult diferit față de astăzi. Atitudinea celor trei direct implicați – Predoiu, MRU și Macovei - este încă una civilizată și colegială la adresa celorlalți pretendenți la funcția de șef al statului, iar asta pentru simplul motiv că trebuie menținută totuși imaginea unei alianțe puternice și unite, nu dezbinate de ambiții și orgolii personale.

În context, Mihai Răzvan Ungureanu vine cu o propunere inedită în fața colegilor de partid și de alianță - „Eu îmi doresc o emisiune între acești mulți candidați de dreapta pretendenți la prezidențiale. Toți candidații de dreapta au calități". Prin urmare, principiul după care se ghidează unii lideri ai dreptei se poate traduce ușor, după cum urmează: dacă-i bal, bal să fie! Va fi interesant de văzut cum se va termina acest circ creat de partidele de dreapta în jurul desemnării unui candidat unic. După cum se mișcă lucrurile până în acest moment, PNL este cel care va trimite prezidențiabilul în bătălia cu Victor Ponta, motiv pentru care zbaterile democrat-liberalilor sunt de prisos și chiar penibile.

Citeşte şi: Vasile Blaga îi răspunde Monicăi Macovei: Aici nu-i pe toane, e pe regulamente

Cu toate astea, după câteva săptămâni bune presărate cu mici tachinări, cum le numea Iohannis, între fostul și actualul președinte al liberalilor în vederea desemnării prezidențiabilului, se pare că acum intrăm în perioada tensiunilor la nivelul PDL. Chiar dacă Blaga încearcă acum să pună capăt conflictului tacit din cadrul democrat-liberalilor invocând sfântul regulament al partidului și alegerile interne de la sfârșitul anului trecut, situația creată este de natură să degenereze și să afecteze întreg procesul de unificare al dreptei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ