De ce a părăsit Ioan Ghişe PNL şi s-a înscris în cursa pentru Cotroceni

| 23 iul, 2014

Ioan Ghişe, care a demisionat din PNL, şi-a anunţat, miercuri, intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale, dorindu-şi să fie 'garantul' Constituţiei şi al legilor ţării. Senatorul independent a explicat că decizia sa de a părăsi PNL a fost motivată de faptul că liderii liberali şi-au asumat o serie de decizii prin care, în opinia sa, au trădat votul românilor din 2012.

El a precizat, într-o conferinţă de presă, că va candida cu scopul de a reda cetăţenilor speranţa că 'suveranitatea poporului, demnitatea fiecărui cetăţean, votul său, principiile şi moralitatea politică' vor fi garantate şi promovate ca valori în România.

'Votul fiecărui cetăţean trebuie asigurat şi respectat ca fundament al construcţiei democratice a statului român. Trebuie să promovăm unitatea cetăţenilor români pentru armonie socială, dezvoltarea ţării şi bunăstare. Competenţa, experienţa şi expertiza mea politică le pun în slujba cetăţenilor pentru a-i servi în mod onest, demn şi onorabil. Mă ofer să fiu garantul Constituţiei României şi al legilor ţării. Voi acţiona pentru promovarea valorilor româneşti ca fundament al intereselor naţionale', a declarat senatorul independent.

Potrivit lui Ghişe, preşedintele României trebuie să fie mediatorul între societatea civilă, între cetăţeni şi autorităţile publice. 'Asta mă ofer să fac şi să fiu', a punctat Ghişe.

Întrebat pe cine va susţine în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale, senatorul a replicat că speră să se poată susţine pe sine. 'Cu ajutorul cetăţenilor care m-au convins şi împins să depun această candidatură, sper să am şansa să intru în turul II şi să mă susţin pe mine. (...) Mulţi politicieni şi chiar partide întregi cred că cetăţenii aleg în funcţii publice pe cei pe care îi dictează partidul. Este o eroare. (...) Aşadar, în turul II cetăţenii sunt cei care vor decide cum doresc ei, important e să vină la vot în număr cât mai mare', a precizat Ioan Ghişe.

Referitor la sursele de finanţare pentru campania electorală, senatorul a mărturisit că, la ora actuală, nu dispune de asemenea resurse.

'Acum nu am niciun ban, dar ştiu din experienţă că atunci când campaniile electorale avansează, pe măsură ce se conturează candidaţii, vin şi sursele de finanţare. (...) Capitalul cel mai important este încrederea dată de cetăţeni prin vot', a conchis el.

'În ultimele şase luni, PNL a luat trei decizii strategice fundamental greşite, întorcând spatele cetăţenilor. Prima decizie a fost ruperea USL şi ieşirea de la guvernare. La 9 decembrie 2012, cetăţenii României au dat mandat USL şi parlamentarilor săi ca să ducă la îndeplinire un program politic al USL. A doua decizie greşită a PNL s-a consumat la Congres, când a decis să fuzioneze cu PDL, adică cu cei împotriva cărora, acum doi ani, în frig şi ploaie, în peste 60 de oraşe ale ţării, au ieşit cetăţeni revoltaţi de modul în care guvernarea Băsescu-Boc şi-a bătut joc de România', a declarat Ghişe, într-o conferinţă de presă la Parlament.

Senatorul independent a precizat că le-a atras atenţia colegilor din PNL că o eventuală fuziune cu PDL ar fi 'o greşeală majoră care ar întări PDL şi PSD'.

'Le respect alegerea făcută, dar nu o împărtăşesc şi, din punct de vedere al fuziunii cu PDL, drumurile noastre s-au despărţit acum trei zile. Am plecat cu mare amărăciune din PNL şi le cer scuze colegilor care, poate, cred că eu am trădat partidul. Eu cred că decizia actualei conduceri a PNL a trădat votul cetăţenilor români. Acestea sunt motivele pentru care am părăsit PNL', a mai spus Ghişe.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ