CĂLIN POPESCU TĂRICEANU demască combinațiile șefilor liberali

| 22 iul, 2014

Călin Popescu Tăriceanu pune bomboana pe coliva lui Antonescu și a liberalilor. Nu a rămas mai nimic din PNL-ul care propunea prin alianța USL un alt fel de politică: Crin Antonescu a fost mazilit printr-un spectacol de teatru de păpuși al cooperativei care controlează acum partidul, iar Ioan Ghișe, ultimul samurai al luptei cu regimul Băsescu, a anunțat că va părăsi formațiunea.

Călin Popescu Tăriceanu i-a criticat în termeni duri pe cei din conducerea actuală a partidului și a pus degetul pe rana deschisă a alegătorilor liberali: deturnarea cursului politic al PNL a fost provocată în primul rând de Crin Antonescu, un actor politic de mâna a doua care a pierdut totul pentru iluzia candidaturii la prezidențiale.

Klaus Iohannis candidat. Desemnarea candidatului Klaus Iohannis a îngropat definitiv acel PNL care se opunea regimului lui Traian Băsescu, și odată cu el și pe fostul președintele Antonescu, care a rupt partidul din Uniunea Social Liberală, doar ca să se trezească apoi cerșindu-și candidatura înapoi de la Iohannis. „Delegația permanentă de astăzi, o regie, un spectacol în plus. [...] Lipsa de luciditate am sesizat-o de mult în PNL”, a afirmat președintele Senatului, primul liberal care a plecat din partid după ruperea USL, hotărât că nu poate urma traseul care duce invariabil către Băsescu și oamenii săi.

Citreşte şi: Fuziune PNL-PDL. S-a stabilit numele noii alianţe

Pentru Tăriceanu, Antonescu nu este decât un personaj lipsit de substanță, care a sacrificat partidul cu principiile și electoratul său, pentru șansa de a se mai cocoța o dată pe fotoliul de la Cotroceni: “Decizia de a rupe USL i-a fost insuflată pe un psihic labil ca al lui, iar PNL a pierdut totul”. Dacă în 2012 Antonescu era candidatul comun al USL și avea o majoritate parlamentară solidă prin care puteau fi angajate proiecte majore pentru societate, astăzi el este trădat de propriul partid și aruncat la coșul de gunoi al istoriei, cu tot cu ironiile sale jucăușe.

Așa se întoarce roata: Antonescu i-a trădat pe votanții USL – din trei runde de alegeri chiar! – și a sfârșit prin a fi trădat și măturat de Iohannis și de cooperativa penelisto-pedelistă care a șparlit frâiele partidului de sub nasul lui. Și pentru ca ironia să fie totală, Klaus Iohannis este tocmai omul din cauza căruia Antonescu a rupt USL, omul cu care se vedea mergând în tandem, cot la cot: el la Cotroceni, Iohannis la Victoria.

Antonescu nu a știut să aibă încredere în cei din jurul său: a fost mințit de Iohannis și de colegii din PNL, a renunțat la cea mai de succes alianță politică din 1990 până azi și s-a dezis de camarazii social-democrați cu care începuse, în 2011, o bătălie pentru asanarea politicii românești. Acum, fostul co-președinte USL poate să intre în rândul aplaudacilor lui Iohannis, să ne povestească cum e neamțul neamț și alte platitudini la ordinea zilei. Antonescu va deveni un fel de Rareș Bogdan personal al lui Iohannis, culegând scamele de pe costumul celui pentru care și-a riscat și pierdut cariera politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ