Cine se teme de MRU și Macovei, Iohannis sau Băsescu?

| 23 iul, 2014

Ceva ciudat se întâmplă în noul PNL, reșapat de Klaus Iohannis după toate probabilitățile pentru a-i oferi lui Traian Băsescu o ieșire onorabilă din aventura politică cu PMP-ul Elenei Udrea.

Mai precis ne referim la faptul că, prudent, Klaus Iohannis nu-și asumă nici un risc, oricât de mic, în ceea ce privește desemnarea sa în postura de candidat în cursa pentru Cotroceni. Când spunem că nu acceptă nici cel mai mic risc, ne gândim desigur la procentele puține la număr cu care se laudă în sondaje atât MRU cât și Monica Macovei, ambii doritori să intre în competiția pentru desemnarea prezidențialului de dreapta. De ce nu se poate, deci, mai ales că aceștia abia dacă ar face față concurenței, de pildă consilierul Mirel Palada, cunoscut pentru umorul său acid afirmând pe Facebook că Monica Macovei ”trebuie să vină cu procente de acasă, sa nu dea cu minus la cântar”.

Despre popularitatea lui MRU nu se pot face considerații de niciun fel, pentru simplul motiv că aceasta este inexistentă, fostul premier fiind cvasi-necunoscut electoratului, la nivel național, un detaliu aproape îmbucurător dacă ne raportăm la dezastruoasa sa guvernare de 78 de zile pe care nu puțini analiști o rememorează în prezent prin asocierea ironică cu binecunoscutul film al regizorului Marco Ferreri: ”Marea Crăpelniță” din 1973.

Gurile rele spun că de fapt nu Iohannis este cel care se teme de neprevăzut, acesta fiind un simplu executant, ci însuși Traian Băsescu. Președintele ar fi disperat de evoluțiile imprevizibile și de necontrolat din partea dreaptă a eșichierului politic prin care intenționează să revină viața publică, o dată mandatul prezidențial încheiat. Având în vedere timpul extrem de scurt rămas, cât și procentele prea mari de care beneficiază rivalul său, premierul Victor Ponta, președintele Băsescu nu mai vrea să-și asume nici cel mai mic risc, Klaus Iohannis fiind singurul în care are încredere că va executa întocmai rolul primit, mai mult ca sigur acela de a abandona cursa în ultima clipă, pentru a forța toate formațiunile de dreapta ca în lipsă de alternativă să o susțină pe Elena Udrea pentru Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 iul, 2014
cantautor
ziarist obedient,in solda lui Sultanescu-redivivus..
cine este Dan Sultanescu?
Iata cum se prezinta dumnealui:
Dan Sultănescu
analist politic, director executiv al Fundatiei Multimedia pentru democratie locala
Iata ce nu ne spune dumnealui ,de fapt:este seful CSCI si consilier al lui Ponta
In timpul liber,profesor la defuncta Stefan Gheorghiu
Preluare din Reporter virtual…A.Halpert
Dar ce este acest instituit CSCI? Păi nimic altceva decât o „casă de sondaje” de buzunar, coordonată de Dan Sultănescu , consilierul de imagine al lui Victor Ponta, plantat acolo de amicul Sebastian Ghiță.
Director executiv al Fundatiei Multimedia pentru Democratie Locala, strategul premierului este bun prieten cu Sebastian Ghiță, sub coordonarea căruia lucrează pentru România TV, printre altele cu site-ul obiectiv.info – care rezolvă treburile murdare ale RTV – și cu CSCI. Surse din televiziunea lui Ghiță povestesc cum deputatul PSD comandă personal sondajele, întrebările și tendintele..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ