Băsescu: Nu ne permitem ca în 2015 să nu ne apropiem de 2% pentru bugetul Apărării

| 23 iul, 2014

Traian Băsescu a afirmat miercuri că anul viitor România trebuie să aibă o creştere importantă a bugetului Apărării, subliniind că 'nu este de joacă' având în vedere situaţia regională.

Traian Băsescu a susţinut că şi-ar fi dorit să promulge legea privind reducerea CAS înainte de alegerile prezidenţiale, însă Guvernul nu are soluţii viabile de a acoperi deficitul de la fondul de pensii şi, în plus, România are obligaţii de îndeplinit în ceea ce priveşte NATO.

'Pentru mine nu este o dispută cu Guvernul, şi eu aş fi vrut ca înainte de alegeri să promulg o lege care să reducă fiscalitatea, însă pentru mine este o chestiune de conştiinţă, pentru că eu plec pe 21 - 22 decembrie şi rămâne anul 2015, pe care populaţia ar trebui să-l suporte în condiţiile în care Guvernul, în mod real, aşa cum cred eu, nu are soluţii viabile de acoperire a deficitului care se creează suplimentar la fondul de pensii, plecând şi de la realitatea că avem deja nişte obligaţii prin Tratatul fiscal şi prin aderarea la NATO, obligaţii care trebuie soluţionate', a declarat preşedintele Băsescu la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU a explicat de ce nu e de acord cu legea pentru reducerea CAS

În context, el a menţionat că bugetul alocat Ministerului Apărării trebuie majorat.

'Şi am să vă mai dau un element care e extrem de important în modul de abordare atunci când vorbim de securitate: România cere aliaţilor să disloce nave în Marea Neagră, să disloce mijloace - aviaţie - în bazele militare româneşti iar asta înseamnă pentru aliaţi costuri suplimentare. Nu poţi să ceri altora costuri suplimentare când tu nu-ţi respecţi propriile tale angajamente pentru propria ta securitate. Ştiu foarte bine abordarea partenerilor noştri, în mod deosebit a marilor puteri. Spun: 'Da, dar voi ce faceţi pentru securitatea voastră?'. Deci este clar că anul viitor trebuie să avem o creştere importantă a bugetului Apărării. Nu-i de joacă cu situaţia în care ne aflăm iar situaţia regională nu ne permite să nu ne apropiem, dacă am putea, ar trebui să avem 2%, dar nu ne permitem să nu ne apropiem de 2% în alocarea pentru cheltuielile de apărare', a explicat şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ