Cum păcălesc românii repartitoarele montate pe calorifere, pentru a plăti facturi mai mici cu 50%

| 02 ian, 17:23

Vremea continua sa se inrautateasca, iar odata cu scaderea mercurului din termometre, cresc, direct proportional, facturile la caldura. Gerul de afara face din repartitoarele din case sa devina dusmanul numarul 1 al romanilor.

Este un lucru bine stiut, acela ca romanii sunt extrem de inventivi cand este nevoie, scrie cancan.ro. Astfel, diferite forumuri s-au umplut de fel si fel de solutii ingenioase, totul pentru a fenta repartitoarele montate pe calorifere.

Printre cele mai cunoscute metode se numara cea a raportului de consum, cel care este gresit administratorului de imobilul. Mai exact, cand mergi cu citirea repartitorului la administrator, declari mai putin, urmand ca in lunile urmatoarea sa iti aranjezi consumul, astfel incat sa ajungi la cifrele reale. Problemele intervin atunci cand vine administratorul intr-un control de rutina, inspectie menita pentru a preveni aceasta metoda.

Metoda pungii de gheata


O alta metoda de "pacalit" repartitoarele este cea a pungii de gheata sau a carpei umede. Mai exact, punga de gheata se pune pe repartitor, iar diferenta de temperatura va determina senzorul sa inregistreze un consum mult mai mic.

O alta metoda aflata chiar la o piata din Capitala, consta in montarea unui alt calorifer in locul celui cu repartitor, iar cand se apropie data de citire a aparatului, caloriferul vechi este montat la loc.


Cei mai multi bucuresteni demonteaza repartitorul si il pun la rece, afara, sau chiar in frigider. Cat aparatul nu se afla langa o sursa de caldura, nu inregistreaza, iar cand vine cel insarcinat cu citirea, cei in cauza monteaza aparatul, cu cateva ore inainte, inapoi pe calorifer. Aceasta metoda este valabila doar la modelele care nu au un sigiliu montat pe ele.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 ian, 17:43
TUDOR POPESCU
LA FURAT
DECLAR CA AZU 02.01 NU AM GIRAT PRIN PREZNTA MEA LA ROMANIA TV ORELE 14-15 AFIRMATIILE GRESITE ALE FETEI CARE A EXPLICAT CELE DE MAI SUS ... ESTE EXACT INVERS ... NU SE UDA CARPA !!! NU SE PUNE GHIATA !!! PUR SI SIMPLU SE PUNE UN SAL . E SUFICIENT !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ