Cum poate "auzi" Facebook ce melodie sau ce emisiune asculţi

| 22 mai, 2014

Facebook va lansa un produs care poate "auzi" ce melodie asculta sau ce emisiune TV urmareste un utilizator si poate identifica in cateva secunde sunetul, pentru a putea posta informatia pe pagina utilizatorului.

Prietenii acestuia vor putea asculta un fragment din cantec sau vor vedea un link catre pagina de Facebook a emisiunii, informeaza Wall Street Journal.

Facebook a incheiat parteneriate cu Spotify, Rdio si Deezer, companii de streaming audio, prin intermediul carora utilizatorii sai pot asculta fragmente din cantecele postate cu ajutorul noii functii.

Functia de recunoastere audio dezvoltata de Facebook este similara aplicatiei Shazam, care, de asemenea, poate identifica melodiile care se aud in jurul utilizatorului, cu ajutorul microfoanelor incorporate in smartphone-uri.

Aplicatia Facebook este optionala, iar utilizatorii o pot activa si dezactiva oricand doresc.

Daca este activata, in momentul in care acestia vor sa scrie ceva pe Facebook sunt notificati ca aplicatia incearca sa recunoasca ce melodie sau emisiune se aude.

In urma identicarii, utilizatorii vor vedea numele cantecului sau al emisiunii respective alaturi de o imagine, pe care vor putea da click pentru a posta informatia in News Feed.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ