Mark Zuckerberg, chemat la proces în Iran

| 28 mai, 2014

Un judecător din provincia Fars, din sudul Iranului, l-a convocat pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, pentru a oferi explicaţii privind acuzaţiile de atingere adusă vieţii private, informează media iraniene citate miercuri de AFP.

Afacerea ilustrează distanţa dintre moderaţii care încearcă să uşureze restricţiile pentru accesul la internet şi conservatorii care cer mai mult control.

Tânărul multimiliardar american este vizat de o plângere depusă de cetăţeni iranieni pentru 'încălcarea vieţii private' de către aplicaţiile Instagram şi WhatsApp, filiale ale Facebook, relatează agenţia de presă Isna.

Judecătorul a dispus ca 'patronul sionist al Facebook să se prezinte la biroul procurorului pentru a se apăra şi a plăti despăgubiri', a afirmat Rouhollah Momen-Nasab, un înalt responsabil pentru securitatea internetului din Iran, citat de agenţie.

Un procuror din Chiraz, reşedinţa provinciei, a dezminţit totuşi că Mark Zuckerberg ar fi fost convocat.

'Există plângeri împotriva acestor site-uri pentru fraudă pe internet şi difuzare de fotografii obscene, iar reclamanţii au cerut justiţiei să identifice persoanele implicate', a declarat procurorul Ali Alqasi pentru agenţia oficială Irna.

Autorităţile iraniene blochează cu regularitate accesul la reţelele sociale, în special Twitter şi Facebook, precum şi alte site-uri considerate neislamice sau periculoase pentru regim.

Preşedintele iranian Hassan Rohani, un moderat, a promis o toleranţă mai mare şi mai mulţi responsabili ai guvernului au ei înşişi conturi pe Twitter sau Facebook, dar ultraconservatorii care conduc instituţiile-cheie ale regimului se opun oricărei relaxări a restricţiilor. La începutul lui mai, Rohani s-a opus unui proiect de interdicţie al WhatsApp

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ