Cum poţi să înmatriculezi o maşină cu volanul pe partea dreaptă. Care sunt condiţiile şi cât costă

| 01 oct, 09:49

De ceva timp piaţa românească auto a fost invadată de autoturisme second hand aduse din ţări în care circulaţia se face pe partea stângă. Astfel, mulţi români se feresc sa cumpere o astfel de masina, pe motiv că este inconfortabil să circuli cu ea pe partea dreaptă în România, dar şi că se gândesc că vor întâmpina probleme la înmatricluarea autoturismului, scrie Romaniatv.net.

Cei care trec peste inconvenientul condusului mai anevoios a maşinii cu volanul pe partea dreaptă trebuie să ştie că o pot înmatricula fără probleme, Registrul Auto Român neimpunând decât schimbarea farurilor, adaptate la condiţiile de circulaţie din ţara noastră.

"Registrul Auto Român eliberează cartea de identitate pentru aceste vehicule pe baza aceloraşi condiţii ca şi pentru vehiculele care au postul de conducere pe partea stângă, în plus fiind necesară echiparea vehiculelor cu faruri care emit un fascicul luminos asimetric, orientat spre partea dreaptă a drumului (specifice circulaţiei pe partea dreaptă)", informează RAR.

Astfel, înmatricularea unei maşini cu volan pe dreapta va costa cât costă înmatricularea uneia normală, proprietarul plătind în plus o pereche de faruri second hand, adaptate la circulaţia din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ