CUM poţi scăpa de amenda pentru ROVINIETĂ

| 13 mar, 12:31

Şoferii pot scăpa de amenzile pentru rovinietă. Dacă nu aţi plătit taxa de drum, aveţi o variantă legală prin care puteţi anula în instanţa sancţiunea primită.

Dacă aţi primit prin poştă o amendă de la CNADNR, exisă un detaliu legal de care vă puteţi folosi pentru a scăpa de amendă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat în calcul recursul formulat de Avocatul Poporului şi astfel au decis că dacă primiţi amenda care este semnată electronic şi nu are semnătura olografă a agentului constatator, acea amendă poate fi lovită de nulitate, potrivit România TV.

Până când deczia ÎCCJ va fi aplicată legislativ de Parlament sau Executiv, amenda va putea fi anulată doar în instanţă. Este vorba de o economie de peste 700 de lei, pentru că amenda contravenţională înseamnă 365 de lei şi rovinieta pentru un an şi 370 de lei înseamnă contravaloarea executării silite.

Citeşte şi: LISTA noilor puncte fixe de control unde POŢI FI PRINS dacă NU ai ROVINIETĂ

 

Tag-uri: CNADNR, rovinietă, soferi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ