Cum să supravieţuieşti fără să respiri? Injecţia care ar putea conţine răspunsul

| 15 apr, 2014

Oamenii de ştiinţă au inventat o microparticulă care ne va ajuta să respirăm sub apă. O epocă a supraoamenilor nu va începe de acum, dar ne va putea salva din multe situaţii.

Noua microparticulă permite oamenilor să respire sub apă timp de 15 minute. Aceasta va putea fi folosită în medicina de urgenţă, pentru a permite oamenilor să respire în momentul când căile respiratorii sunt blocate. Microparticula se numeşte LOM (lipidic oxygen containing micrparticles) şi este o grăsime ce conţine o cantitate de oxigen. Acesta este suspendat într-un mix lichid şi nu poate forma bule mari, care să cauzeze un embolism, potrivit cercetătorilor citaţi de “Policy Mic”. Particulele au 2-4 milimetri, scrie adevărul.ro.

Cum funcţionează? Microparticulele sunt puse într-o capsulă şi sunt injectate în sânge. Acolo se lovesc cu globulele roşii ale sângelui şi transferă apropae automat 70% din oxigenul pe care-l conţinut. Iepurii pe care a fost testat acest remediu au reuşit să reziste 15 minute fără să folosească nasul sau gura. Dar pentru oameni când ar putea fi folosită tehnologia? În cazul accidentelor, doctorii nu reuşesc să insereze un tub respirator imediat.

Aşadar, o asemenea injecţie ar putea rezolva problemele acestea. “E un substitut de oxigen pe termen scurt”, a declarat cardiologul John Kheir din Boston. Echipa sa a dezvoltat şi testat remediul în 2012. Mulţi se vor întreba dacă tehnologia ar putea fi folosită pentru a ajunge la adâncimi foarte mari fără o butelie de oxigen. Ei bine, doctorii spun că nu se poate aşa ceva, pentru că ar însemna să putem respira lichid. Şi încă nu am ajuns la această performanţă. Soluţia doctorilor este în continuare în faza de testare, pentru că ar putea da complicaţii. Practic, se înjectează un lichid cu oxigen în sânge.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ