Cum scăpăm de maidanezi. Cine abandonează un câine nu are voie să adopte altul

| 17 apr, 2013

Câinii fără stăpân vor putea fi adoptaţi contra unei sume de 170 de lei. De asemenea, cei care au patrupede în vârstă de peste şase luni vor fi obligaţi să-i sterilizeze, prevede un proiect al municipalităţii.

Conform iniţiativei primăriei, orice persoană fizică sau juridică poate să adopte un câine din adăposturile municipalităţii bucureştene contra unei sume de 170 de lei. Pentru ONG-uri, adopţia va fi, în continuare, gratuită.

Dacî proiectul va intra în vigoare, câinii vor putea fi adoptaţi numai de către cei care fac dovada condiţiilor de cazare, hrană şi asistenţă medicală.

În acest sens, persoanele fizice şi juridice vor avea de completat câte un formular de adopţie, în timp ce ONG-urile pot adopta câini după semnarea unui protocol cu ASPA, potrivit proiectului.

Noile prevederi au în vedere şi ca cei care abandonează câini să nu mai aibă dreptul să adopte alte animale pe o perioadă de un an.

Primăria va ţine evidenţa câinilor fără stăpân

Cei care au câini cu vârsta mai mică de patru luni vor trebui să-i înregistreze la Administraţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

În plus, persoanele care adăpostesc, transportă sau sterilizează câini fără deţinător din Capitală au obligaţia de a comunica reprezentanţilor ASPA, lunar, toate informaţiile aferente acestei activităţi. În caz contrar, vor fi sancţionaţi cu o amendă de 2.000 de lei.

Totodată, medicii veterinari care au contract de prestări servicii cu ASPA vor avea obligaţia să transmită atât în scris, cât şi electronic situaţia câinilor sterilizaţi, vaccinaţi şi deparazitaţi, pentru introducerea lor  într-o bază unică de date.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ