Cum se dă Gușă de gol că este printre cei care influențează deciziile lui Antonescu

| 13 feb, 2014

Faptul că Cozmin Gușă vrea să îi ridice statuie lui Crin Antonescu este până la urmă treaba lui. Fiecare este liber să facă ce-i place, inimii și buzunarului.

Dincolo de orgoliul mărunt al liberalilor și de ireponsabilitatea lor în raport cu menținerea coeziunii USL, criza prin care Uniunea trece în ultimele zile a scos la iveală și o serie de alte elemente interesante, printre care se numără și influența unor așa-ziși ”analiști” asupra deciziilor lui Crin Antonescu. Desigur, nu vorbim despre o asumare directă a acestei influențe, ci, mai degrabă, de o poziționare fățișă în tabăra lui Crin Antonescu, prin rostogolirea intensivă de mesaje care valorizează pozitiv acțiunile prin care acesta zguduie temeliile Uniunii, de cele mai multe ori, cu sprijinul nedisimulat al Realității TV.

Motivul pentru care ”lăudătorii” președintelui PNL și-au găsit un refugiu atât de primitor în studiourile postului sus-amintit este simplu. Cozmin Gușă, patronul de la Realitatea, a trecut de ceva vreme în barca președintelui liberal și este unul dintre cei cu care Crin Antonescu se sfătuiește în privința deciziilor politice pe care le ia.

Că este așa o dovedește chiar ultimul interviu pe care Cozmin Gușă l-a acordat ziare.com. Practic, întregul interviu este un lung ”laudatio”, în care Gușă nu face altceva decât să ridice în slăvi fiecare mișcare pe care Crin Antonescu a făcut-o în ultima perioadă.

Mai întâi, Gușă încearcă să ne demonstreze că încăpățânarea președintelui PNL de a-și plăti polițele politice către conservatori, destabilizând guvernarea, reprezintă demersurile unui ”jucător politic foarte sofisticat”. Apoi, Gușă se lansează într-o serie de speculații privind posibile scenarii de evoluție post-ruperea USL, pentru a acredita ideea că debarcarea liberalior din USL ar conduce la instabilitate politică și l-ar readuce într-o poziție de forță pe Traian Băsescu. În mod evident, Gușă ignoră cu bună știință faptul că un cabinet fără liberali, condus de Victor Ponta ar avea deja la dispoziție o majoritate suficientă în ambele camere pentru a asigura o guvernare stabilă, prin sprijinul parlamentarilor USD.

În sfârșit, ajuns la subiectul mazilirii aripii Rușanu-Chițoiu, Gușă atinge apogeul. ”Antonescu a jucat un șah politic foarte bun, a atacat în momentul în care această aripă care ar fi putut să-i pună probleme e chiar la pământ din punct de vedere al credibilității. Concluzia e ca lucrul cu care ne-a surprins Antonescu e potențialul de șahist, respectiv răbdarea pe care a avut-o pentru a declanșa acest atac. (...) Marea problemă a lui Antonescu nu era că nu avea charismă - avea din plin - nici că nu avea discurs - avea cel mai bun discurs din clasa politică- dar avea această problemă că nu era foarte credibil de a finaliza proiecte sofisticate. Acesta e un proiect sofisticat - dacă îl finalizează, se «dezofilește»”, ne asigură Cozmin Gușă, lăsând la o parte orice mască de imparțialitate.

Desigur, faptul că Gușă vrea să îi ridice statuie lui Crin Antonescu este până la urmă treaba lui. Fiecare este liber să facă ce-i place, inimii și buzunarului. Dar că președintele PNL pleacă urechea la sfaturile unui personaj atât de uns cu toate alifiile expirate și atât de insalubru precum Cozmin Gușă spune multe despre puterea de discernământ a lui Crin Antonescu și, mai ales, despre ce îl împinge cu atâta forță să distrugă USL-ul și, implicit, și șansele PNL-ului la un scor de decent la europarlamentare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 feb, 2014
LIBERAL
ANTONESCU KAPUT
ANTONESCU VA PIERDE ABSOLUT TOTUL: PRESEDENTIA ROMANIEI, A SENATULUI SI A PARTIDULUI LIBERAL. ACTIUNILE SALE ARATA CA ACELEA ALE CUIVA CARE SI-A PIERDUT COMPLET MINTILE. PREVAD DISPARITIA SA TOTALA DE PE SCENA POLITICA. ACTIUNILE SALE NU SUNT CALCUL POLITIC, SUNT NEBUNII!
14 feb, 2014
anna
Daca te lauda Gusa,trebuie sa-ti cam faci bagajele din politica.Uitati-va cate ponoase a tras Geoana,sfatuit de acelasi Gusa!
14 feb, 2014
alt liberal
pai si de ce sa ne para rau?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ