Ponta oferă rezolvarea blocajului USL: Voi discuta cu Crin Antonescu

| 13 feb, 2014

Premierul Victor Ponta a precizat că îşi doreşte ca USL să rămână unit. Orice prim-ministru îşi doreşte o majoritate cât mai solidă şi cât mai stabilă.

"Este o perioadă de criză, aşa cum au mai fost şi altele. Eu şi ca prim-ministru şi ca preşedinte al Partidului Social Democrat îmi doresc categoric ca USL să rămână unit şi ca Guvernul să rămână cu sprijinul USL din următoarele considerente: în primul rând, în 2012, aşa am candidat şi e vorba aici de respectarea votului covârşitor pe care l-am obţinut şi la alegerile locale şi la alegerile generale. În al doilea rând, 2013 a fost un an foarte bun din punct de vedere economic, dar ca 2014 să păstreze acest trend trebuie să avem stabilitate politică. Şi, în al treilea rând, pentru că, evident, orice prim-ministru îşi doreşte o majoritate cât mai solidă şi cât mai stabilă", a declarat Victor Ponta într-un interviu pentru Agerpres.

Iohannis a candidat împotriva USL

"Uniunea Social Liberală înseamnă în egală măsură toate cele patru partide care au stat la baza formării şi au candidat împreună şi anume PSD, PNL, PC şi UNPR. Domnul Iohannis nu ştie lucrul ăsta pentru că în 2012 domnia sa a candidat contra USL şi noi am câştigat la Consiliul Judeţean, dar ideea este următoarea: toate cele patru partide au drepturi egale în Uniunea Social Liberală, chiar dacă dimensiunile noastre politice sunt diferite. Pentru că, evident, PSD e un partid mai puternic, cu mai mulţi alegători şi mai mulţi reprezentanţi decât PNL, de exemplu. PNL, categoric, este un partid mai puternic decât PC şi UNPR, dar, dacă facem atunci diferenţierea, poate fi în favoarea PSD, că e cel mai mare partid, dar e împotriva ideii de USL. Deci nu se pune problema 'eu sau el', se pune problema că USL înseamnă toate cele patru partide şi atunci când spun că vreau să păstrăm USL, mă refer la USL cu toţi patru.

Iohannis: Nu acceptăm ca PNL şi PC să fie pe picior de egalitate. PSD să aleagă între noi şi ei


Cum se iese din blocajul acesta?

Victor Ponta: Simplu: eu discut cu domnul Antonescu. Domnul Iohannis, vedeţi, are poziţii ca şi domnul Dragnea. Deci dacă nivelul doi din partidele noastre e mai războinic, cred că greşesc amândoi - şi domnul Iohannis, şi domnul Dragnea - fiind atât de războinici şi cred că înţelepciunea şi responsabilitatea celor care am format USL în urmă cu trei ani şi care ne-am asumat, în primul rând, în faţa oamenilor, principiile USL trebuie să învingă.

Greşeşte şi domnul Sârbu.....DA.

Victor Ponta: Da, pentru că PSD întotdeauna şi-a respectat angajamentele. Funcţia de preşedinte al Senatului aparţine Alianţei de Centru Dreapta PNL-PC şi PSD nu va lua niciodată o funcţie care nu-i aparţine în mod legitim. Da, cred că a fost doar un răspuns la o anumită tensiune şi pot să vă spun că nu, PSD nu ia niciodată nicio funcţie care nu-i aparţine.


Despre alegerile prezidenţiale


Victor Ponta: Să înţelegeţi că nu 99%, ci 100% din energia mea în acest moment este canalizată pentru a conduce cu bine Guvernul României.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ