CUM trebuie folosită MIEREA DE ALBINE pentru a avea un organism sănătos

| 25 aug, 19:17

Desi te straduiesti sa-ti mentii organismul sanatos, uneori consumi zahar chiar fara sa stii. Acesta este adaugat in alimentele obisnuite, pe care le cumperi din magazin. Iar in timp ce consumul de zahar rafinat creste, la fel se intampla si cu indulcitorii artificiali, transmite RomaniaTV.

Zaharina, aspartamul si sucraloza sau alti derivati au efecte secundare nocive, fiind la de daunatoare pentru organism ca si zaharul rafinat.

Aceste efecte secundare variaza, de la dureri de cap si migrene, pana la afectiuni legate de glanda timus, insuficienta hepatica si renala si tulburari de dispozitie. Cat despre consumul excesiv de zahar, acesta poate duce la aparitia diabetului, a cariilor dentare, a obezitatii, bolilor de inima, cateva tipuri de cancer si chiar afectarea functiilor cognitive.

In ultimii ani, cultivatorii de porumb, asociatiile afiliate si marile corporatii promoveaza siropul de porumb bogat in fructoza ca fiind o alternativa naturala. Insa acest indulcitor este produs, in cele mai multe cazuri, din porumb modificat genetic. Fructoza se metabolizeaza mai rapid de catre ficat, fapt ce cauzeaza o crestere a nivelului de zahar din sange. Actiunea rapida creste depozitele de grasime din ficat, ducand la probleme digestive, ficat gras sau ateroscleroza.

Din fericire, exista indulcitori naturali, cu foarte multe beneficii pentru sanatate si care au un gust bun, sunt alternativele ideale pentru zaharul rafinat, fructoza si indulcitorii artificiali. Daca reusim sa inlocuim zaharul cu una dintre aceste optiuni naturale, putem creste cantitatea de antioxidanti consumata zilnic si ne putem proteja sanatatea.

Miere

Mierea este un indulcitor natural si un super-aliment. Este plina de enzime, antioxidanti, fier, zinc, potasiu, calciu, fosfor, vitamina B6, riboflavina si niacina. Toti acesti nutrienti esentiali ajuta la neutralizarea radialilor liberi in timp ce sustin o buna functionare a sistemului digestiv.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ