Cum trebuie să înveţi pentru a lua note mari la examene

| 07 ian, 2014

Profesorii de la Universitatea din Sheffield au realizat un studiu ale cărui rezultate au confirmat faptul că învăţarea este mai eficientă atunci când întreg procesul se întinde pe o perioadă mai lungă de timp şi include pauze regulate.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, specialiştii au analizat comportamentul a 850.000 de persoane, în timp ce acestea încercau să înveţe un nou joc pe calculator, relatează Daily Mail. S-a observat astfel că rezultatele au fost cu mult mai bune în cazul celor care au exersat jocul o perioadă, apoi au făcut o pauză, decât în cazul celor care au continuat să joace un timp mai îndelungat pentru a-şi îmbunătăţi tehnica. Mai mult, deşi rezultatele acestora din urmă se dovedeau bune la sfârşitul zilei, performanţa lor scădea semnificativ după 24 de ore de pauză.

Potrivit sursei citate, toate acestea se întâmplă deoarece creierul uman are nevoie de timp pentru asimilarea informaţiilor. De aceea persoanele care au jucat în şedinţe de câte două ore, în două zile consecutive, au avut performanţe mai bune decât aceia care au jucat timp de patru ore continuu, într-o singură zi.

Cu toate acestea, mulţi tineri nu ţin cont de sfaturile venite din partea specialiştilor, ba chiar apelează la ajutorul diverselor pilule ce promit să ofere mai multă energie sau să îmbunătăţească memoria. Chiar dacă efectele lor pe termen lung nu au fost analizate de cercetători, pe termen scurt medicamentele de acest gen pot provoca stări de vomă, dureri de cap, comportament iraţional, palpitaţii sau insomnii.

De asemenea, unii studenţi preferă să îşi petreacă învăţând întreaga noapte dinaintea unui examen, lucru nu tocmai eficient sau sănătos, avertizează oamenii de ştiinţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ