Cum va fi vremea până în luna iunie. Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a ţării

| 22 mar, 2014

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna iunie.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

APRILIE

Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând sudul ţării, unde local valorile termice se pot situa sub limitele normale.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor prezenta în general o tendinţă de excedent în vestul, centrul şi nordul ţării, iar în restul regiunilor vor fi posibile valori apropiate de mediile multianuale.

MAI

Valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale, local în centrul şi nordul ţării fiind posibile temperaturi medii lunare sub normele climatologice.

Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa în general peste mediile climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul, sudul şi vestul ţării, unde acestea pot înregistra valori normale.

IUNIE


Temperatura aerului va avea în general valori medii apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării, posibil peste norme local în vest şi sud-est.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile lunare în zonele centrale şi nordice, iar în restul teritoriului acestea vor avea în general o tendinţă de deficit.

Tag-uri: anm, prognoza meteo
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ