Cum vinde o companie italiană vinuri cu ajutorul lui Hitler

| 15 aug, 2013

Centrul Simon Wiesenthal, o organizaţie pentru drepturile omului cu sediul în Los Angeles, a făcut apel pentru interzicerea la nivel global a vinurilor produse de firma italiană Vini Lundardelli, ale cărei oferte includ etichete cu imagini cu Adolf Hitler şi diferite slogane naziste.

”Centrul Wiesenthal denunţă marketingul acestor produse şi solicită distribuitorilor de vin din Italia şi din jurul lumii să transmită singurul mesaj pe care proprietarul acestei firme l-ar putea înţelege”, scrie organizaţia pentru drepturile omului într-un comunicat, citat de huffingtonpost.com. ”Alegeţi să nu faceţi afaceri cu cineva care foloseşte criminalul nazist ca instrument ostentativ de marketing”.

Numită de la ”bolnavă” şi ”apologie pentru fascism” până la ”un afront pentru întreaga umanitate”, comercializarea acestor vinuri a fost oprită de unii oficiali locali, care au promis să le retragă din magazine, luând în considerare şi opţiunea de a confisca produsele.

Vinul ”Hitler” este ilegal în Germania, unde produsele cu imagini sau slogane din era nazismului sunt considerate ilegale, dar Lunardelli continuă să vândă vinul pe website-ul companiei, scrie Mediafax.

Reclamaţia Centrului Wiesenthal ar putea duce la creşterea vânzărilor pentru firma italiană. Alţi comercianţi care au încercat să câştige de pe urma notorietăţii dictatorului german (cum ar fi linia indiană de obiecte vestimentare ”Hitler”) au fost nevoiţi să îşi schimbe numele în urma controverselor iscate.

În 2007, Parchetul din Bolzano (nordul Italiei) a dispus confiscarea unor etichete pentru sticle de vin, pe care erau imprimate imagini cu Hitler şi alţi conducători nazişti, comercializate de firma Lunardelli. Etichetele, colorate în alb-negru, purtau inscripţia "Ein Volk, ein Reich, ein Fuehrer" ("Un popor, un imperiu, un Împărat") sau celebrul slogan "Sieg heil", scandat de Hitler în timpul discursurilor sale în faţa mulţimii.

Aceste sticle fac parte dintr-o serie comercializată încă din 1995 de întreprinderea familială, denumită "colecţia istorică", şi care cuprinde sticle cu imaginile lui Churchill, Gramsci, Hitler, Marx, Napoleon, Mussolini sau Che Guevara.

Poliţia a confiscat numai etichetele, nu şi sticlele de vin ale companiei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ