Cum vor englezii să blocheze accesul românilor şi bulgarilor în Marea Britanie

| 10 oct, 2013

Guvernul britanic a eleborat o nouă lege privind imigraţia, al cărui obiectiv este de a transforma Regatul Unit într-un "mediu ostil" pentru străinii care aleg să rămână ilegal în ţară.

Potrivit proiectului ce urmează să fie depus în Parlament până la sfârşitul săptămânii, imigranţii ilegali şi deţinuţii străini îşi vor pierde dreptul de a reclama deportarea lor.

Miile de imigranţi care urmează să fie deportaţi vor putea să reclame acest lucru abia după ce vor fi părăsit ţara. Imigranţii nu vor putea să închirieze case sau apartamente, dacă nu vor putea să dovedească că au legături justificate cu un anumit cartier de locuinţe.

"Turiştii de sănătate" care nu pot să dovedească că au dreptul la servicii medicale gratuite de la sistemul naţional de sănătate al Marii Britanii vor fi obligaţi să îşi plătească tratamentul, iar studenţii străini vor trebui să acopere o parte din valoarea serviciilor medicale. Studenţii din statele din afara Europei vor trebui să plătească anual câte 200 de lire.

Legea nu prevede măsuri restrictive pentru bulgarii şi românii care sunt aşteptaţi să se mute în Marea Britanie din anul 2014. Un purtător de cuvânt al guvernului a precizat însă că se caută o modalitate pentru a îngreuna accesul românilor şi bulgarilor la serviciile publice.

2013 este ultimul an în care unele state din UE pot menţine restricţiile pentru muncitorii români şi bulgari, piaţa muncii deschizându-se total începând cu 1 ianuarie 2014.

Nu doar Marea Britanie, ci şi alte 9 ţări din Europa care vor fi obligate de la 1 ianuarie să renunţe la toate restricţiile pentru muncitorii români: Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Luxemburg, Malta, Olanda şi Spania.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ