Cum vrea Marcel Ciolacu să scape de efectele reapariției lui Dragnea în viața PSD

| 29 iun, 17:47

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a convocat o sesiune extraordinară a forului legislativ, pe ordinea de zi urmând să figureze cele trei proiecte ”Fără penali în funcții publice”, depuse anul trecut în Parlament de USR, PNL și PSD, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

 

Demersul apare la puțin timp după ce fostul lider controversat al PSD, Liviu Dragnea, a acordat primul interviu din închisoare și a amintit prin reapariția lui că PSD a încercat întotdeauna să controleze politic Justiția și să își salveze de lege membrii acuzați de corupție.
Foștii susținători din PSD ai lui Dragnea au declanșat un război împotriva conducerii interimare a partidului, respectiv a tandemului Marcel Ciolacu - Paul Stănescu.
Inițiativa legislativă ”Fără penali în funcții publice” a fost depusă anul trecut de USR în Parlament, după ce Curtea Constituțională a decis că este constituțională.
USR a strâns peste un milion de semnături pentru această inițiativă. Partidul propune ca la articolul 37 din Constituţie să fie adăugat următorul alineat: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor şi Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.
La începutul lunii iulie din 2019, PNL și USR au depus un proiect pentru revizuirea Constituției prin care condamnaţii definitiv la pedepse privative de libertate sunt excluși de la alegerile locale, parlamentare, prezidențiale și europarlamentare, iar amnistia și grațierea pentru fapte de corupție este interzisă. Acesta prelua și inițiativa „Fără penali în funcții publice”.
În aceeași perioadă, deputaţii PSD au depus un proiect de lege privind introducerea în Constituţie a rezultatelor referendumului pentru Justiţie din 26 mai 2019, dar care conţine şi prevederi similare cu inițiativa Uniunii Salvaţi România.
Atunci, USR acuza social-democrații de ipocrizie, furt și că strecoară în proiectul lor „modificări constituționale nocive”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ