Cumpănașu: Alexandra este confirmată decedată de testele ADN

| 03 aug, 00:19

Rezultatul testelor ADN efectuate de Institutul de Medicină Lelagă arată că, în proporţie de 99%, oasele găsite în casa lui Gheorghe Dincă aparţin fetei de 15 ani, Alexandra Măceşanu, au declarat surse judiciare pentru Agerpres. De altfel, acest acest anunț a fost făcut și de către Alexandru Cumpănașu, unchiul adolescentei, care spune că părinții Alexandrei au fost anunțați de către ministrul Justiției, Ana Birchall.

 

Potrivit surselor judiciare citate, testele ADN confirmă astfel varianta lui Gheorghe Dincă, care a susţinut de la început că el a omorât-o pe Alexandra şi i-a ars corpul.

 

Alexandru Cumpănașu, unchiul adolescentei, a anunțat și el pe Facebook că familia Alexandrei a fost anunțată despre acest lucru de către ministrul Justiției: "ALEXANDRA ESTE CONFIRMATĂ DECEDATĂ de testele ADN. Ministrul Justiției l-a anunțat pe vărul meu".
"De-abia acum începe răzbunarea pe care cred că nimeni dintre cei care mi-au omorât nepoata nu și-o dorește. Ministrul Justiției l-a anunțat pe vărul meu de rezultat: se confirmă din păcate aceste date: ADN-ul Alexandrei din acea cenușă sau ce dracu era… oase, (coincide - n.r.) cu ADN-ul părinților”, a declarat Alexandru Cumpănașu, la Antena3.

Şi expertiza antropologică realizată de Institutul Naţional de Medicină Legală a stabilit că fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă din Caracal aparţin unei fete cu vârsta de 15 - 17 ani.

DIICOT a anunțat vineri seară că Institutul Național de Medicină Legală (INML) a transmis Direcției raportul de expertiză medico-legală antropologică pentru fragmentele de oase și dinți găsite în locuința lui Gheorghe Dincă, bărbatul care le-ar fi ucis pe cele două adolescente. DIICOT nu menționează și care sunt concluziile, menționând că nu a primit și raportul expertizei genetice, iar rezultatele trebuie coroborate.

 

Noi fragmente osoase și probe biologice au fost găsite vineri în casa lui Gheorghe Dincă, bărbatul care le-ar fi ucis pe cele două adolescente de 15 și 18 ani, iar noile probe urmează să fie trimise la Institutul de Medicină Legală pentru expertiză genetică și antropologică, a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime. De asemenea, anchetatorii au găsit și telefonul Alexandrei, după ce Dincă le-a indicat locul în care l-a aruncat.

 

Anchetatorii care s-au deplasat vineri la Caracal la locuinţa lui Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că le-a ucis pe adolescentele Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, au găsit la locuinţa inculpatului pete de sânge şi fragmente de oase, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.
Vineri, anchetatorii au găsit şi telefonul Alexandrei, având în el cartela, într-un parc din oraş, în apropierea locuinţei lui Dincă, după ce suspectul le-a indicat locul unde l-a aruncat. Telefonul a fost sigilat de anchetatori şi urmează a fi făcută percheziţia informatică asupra lui.
Conform surselor menţionate, anchetatorii intenţionează să continue şi zilele următoare cercetările la locuinţa lui Gheorghe Dincă, fiind vizată săparea gropilor acoperite cu ciment, precum şi efectuarea de căutări în pereţii locuinţei şi anexelor acesteia. Percheziţia domiciliară la locuinţa lui Gheorghe Dincă a fost sistată vineri seara şi va fi reluată sâmbătă.

Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, din comuna Dobrosloveni din județul Olt, a dispărut miercuri, 24 iulie, după ce a plecat spre Caracal cu o maşină "la ocazie”. Joi, fata a reușit să sune de trei ori la 112, anunțând că a fost sechestrată și violată de un bărbat. Anchetatorii au reușit să îl identifice pe Gheorghe Dincă și să intre în locuința acestuia din Caracal abia după 19 ore.

Duminică, Gheorghe Dincă a recunoscut la audierile de la DIICOT Craiova că a ucis-o pe Alexandra și că a incinerat-o. În același mod, el ar fi ucis-o și pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, pe care, de asemenea, o luase "la ocazie". Fata era dată dispărută din luna aprilie.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ