Curiozităţile programului spaţial sovietic

| 23 mai, 2014

Dezvoltarea cu succes a programului spaţial sovietic a contribuit la construirea prestigiului de superputere a URSS în timpul Războiului Rece. Dincolo de cursa înarmării , cele două superputeri erau angrenate într-o cursă pentru cucerirea spaţiului.

Oamenii de ştiinţă sovietici şi-au dovedit ingeniozitatea prin crearea unor  adevărate capodopere tehnologice ,în efortul de explorare a cosmosului.

URSS şi-a demonstrat capacitatea  în ştiinţă prin plasarea primului satelit  pe orbită  şi prin trimiterea primului om în spaţiu. Avântul programului spaţial sovietic a fost stimulat şi de entuziasmul pentru ştiinţă şi tehnică manifestate de marea masă a populaţiei  URSS , care a a avut la bază o întreagă cultură a spaţiului încurajată şi de campaniile propagandistice ale  comuniştilor sovietici.

 

Trăsăturile definitorii ale programului spaţial sovietic

Având la baza susţinerea  oficială a conducerii comuniste , programul spaţial  sovietic a reuşit să se dezvolte foarte rapid şi să preia, în primă fază ,chiar iniţiativa în tehnologia spaţială.

Abordarea sovietică în ceea ce priveşte dezvoltarea capabilităţilor spaţiale a fost diferită de cea americană. În timp ce americanii au făcut trecerea rapidă de la o tehnologie la alta ,sovieticii au  preferat să-şi modifice şi să-şi adapteze tehnologia care era deja în uz. Bazându-se pe sistemele testate în prima fază a programului spaţial, inginerii sovietici  au reuşit să restrângă costurile şi să reducă timpul necesar de dezvoltare şi construcţie.

Citeşte mai departe AICI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ