Made in URSS! VEZI 12 automobile unice produse în perioada sovietică (FOTO)

| 21 mar, 2014

În istoria fiecărui constructor de automobile, există concepte de automobile, prototipuri, care au fost construite pentru a doborî noi recorduri sau pentru a testa noi tehnologii, însă care, nu au văzut niciodată linia de asamblare, transmite autostrada.md.

Moskvich-G2.
Construit în 1956 de către I.A. Gladilin şi I.I. Okunev, Moskvitch G2 a doborât nenumărate recorduri de viteză pe distanţe lungi şi chiar a câştigat la campionatul URSS în anii 1959, pentru ca mai târziu să fie dezmembrat la piese de schimb!

1

Laura.
În 1982, doi ingineri tineri din suburbiile Leningradului, Dmitry Parfenov şi Gennady Hainov au decis să construiască propriul automobil, utilizând doar piese fabricate în original, proiectate separat. Până şi motorul era unul absolut nou, fapt pentru care au fost apreciaţi chiar de către Mikhail Gorbachev. Conceptul a fost prezentat la saloanele auto internaţionale însă nu a ajuns să fie produs în serie.

2

YUNA.
Acesta este un nou proiect dezvoltat şi construit în întregime în condiţii casnice. Autorul proiectului, inginerul Yuri Algebraistov, a lucrat la maşină vreme de opt ani, iar munca i-a fost răsplătită pe deplin modelul fiind apreciat cu notă înaltă la expoziţiile internaţionale. Chiar dacă s-a bucurat de succes, maşina nu a trecut de etapa de prototip, iar din cele numai două modele produse, una a rămas încă în viaţă având la bord peste 500.000 de kilometri parcurşi.

3

NAMI Okhta.
Institutul National de Cercetare NAMI a făcut posibilă construcţia unui alt concept, Okhta, dotat cu al treilea rând de scaune şi oferea spaţiu suficient pentru şapte pasageri. Scaunele din faţă puteau fi întoarse la 180 de grade în timp ce rândul de mijloc putea fi transformat cu uşurinţă într-o masă de birou. Acesta a fost primul concept rusesc al unui automobil cu interior versatil, care aşa şi a rămas, un simplu concept.

4

Istra.
Un prototip cu adevărat futuristic prezentat în anii 1985-1988 şi construit de uzina AZLK în cadrul proiectului “Istra”. Acesta era echipat cu un propulsor diesel, cuplat la transmisia automată şi venea dotat standard cu instalaţie de aer condiţionat. În prezent, maşina este abandonată la una din fabricile AZLK.

5

Gaz-Aero.
Ce vedeţi în imagine este prima încercare a inginerului Alexei Nikitin de a crea un automobil aerodinamic. GAZ-A-Aero a fost construit pe un şasiu din lemn iar panourile de caroserie erau fabricate din metal. Această poză din 1934 este una dintre puţinele amintiri legate de conceptul Aero.

6

Pobeda-Sport.
Acest vehicul ciudat, numit Pobeda-Sport, a câştigat trei campionate în anii 1950, 1955 şi 1956, fiind primul sportcar adevărat, construit în URSS. Un mix între un automobil de serie şi unul militar, modificat de un inginer specializat în ştiinţele aeronautice. :)

7

Pangolina.
Vedeta clipurilor pop din anii 80, Pangolina este un automobil de curse, construit de Alexander Kulygin şi prezentat la Salonul Auto Internaţional de la Plovdiv, Bulgaria! Acum poate fi văzut doar în muzeu.

8

ZIS-112. 1951
Designul extravagant cu un singur far pe mijloc şi grila radiatorului care aminteşte de un motor cu reacţie nu au putut salva acest concept de la moarte. Maşina oferea numai trei locuri, măsura aproximativ şase metri şi cântărea peste două tone!

9

Belka.
Fratele poetului Yevgeny Dolmatovsky, Yuri Dolmatovsky a creat în anii 1940 conceptul “Belka”, care a servit drept punct de reper pentru primele MPV-uri (monovolum) produse în URSS. Maşina a atras atenţia asupra sa în nenumărate review-uri publicate în ziare însă într-un final a ajuns la fiare vechi. Mai târziu, în Statele Unite a fost prezentat Chevrolet Corvair Greenbrier, inspirat din Belka!

10

VNIITE PT.
Acesta este primul maxi-taxi creat de experţii ruşi în anii 1950. Proiectul minivanului a fost abandonat la scurt timp, aşa cum s-a dovedit a fi prea costisitor pentru a fi lansat în serie.

11

Gaz-Torpedo.
Încă un produs al aeronauticii, Gaz-Torpedo a fost construit pentru a doborî noi recorduri de viteză. Caroseria acestuia este realizată din materiale ultrauşoare ca aluminiu şi duraliminiu şi cântăreşte numai 1.100 de kilograme, în ciuda faptului că măsoară 6.3 metri! Din păcate, rezultatele obţinute în timpul testelor nu i-a impresionat pe ingineri, iar maşina îşi petrece anii rămaşi din viaţă în muzeu.

12

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ